Guvernul alocă fonduri pentru "Prima maşină"

Programul "Prima maşină" se adresează persoanelor fizice majore care obţin venituri, nu au mai deţinut o maşină nouă şi au posibilitatea să achite un avans de minimum 5% din valoarea automobilului.

Adăugat: 10 Februarie 2015
Ultima actualizare:10 Februarie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul a decis alocarea sumei de 350 de milioane de lei pentru programul "Prima maşină" în acest an.

Banii vor constitui fondul de garantare pentru cumpărarea de automobile noi cu standard minim EURO 5, în valoare de cel mult 50.000 de lei plus TVA, prin credit bancar, pe o perioadă de maximum 5 ani.

Programul se adresează persoanelor fizice majore care obţin venituri, nu au mai deţinut o maşină nouă şi au posibilitatea să achite un avans de minimum 5% din valoarea automobilului.

La aceste condiţii se adaugă cele solicitate de creditor.

Zece instituţii bancare s-au înscris deja în program, a anunţat azi premierul Victor Ponta, iar lista este deschisă până pe 2 martie.

"Băncile şi instituţiile financiare nebancare (IFN) care nu au aplicat pentru Programul 'Prima maşină' până la sfârşitul anului trecut, pot trimite până la 2 martie cererile de înscriere către Ministerul Finanţelor Publice şi Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), împreună cu informaţii privind nivelul costurilor totale pe care le vor aplica finanţărilor acordate prin acest program şi valoarea estimată a garanţiilor care urmează a fi acordate", informează un comunicat al Guvernului.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
10 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza