Guvernul a modificat legislaţia internă din domeniul fiscal şi financiar

Guvernul a modificat recent legislaţia internă, din domeniul fiscal şi financiar, pentru a o armoniza cu mai multe directive europene.

Adăugat: 4 Noiembrie 2018
Ultima actualizare:4 Noiembrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Au fost schimbate reglementări privind taxa pe valoarea adăugată şi a fost adoptat un proiect de lege referitor la reducerea comisioanelor la tranzacţiile cu cardul.

Banca Naţională a României va avea dreptul să suspende, potrivit unui proiect de lege adoptat recent de executiv, activitatea celor care nu respectă legea privind comisioanele interbancare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului, Nelu Barbu, respectarea reglementărilor în relaţia dintre aceşti prestatori de servicii şi consumatori va fi supravegheată de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.

Nelu Barbu: Este vorba despre acel regulament european care se aplică începând cu 8 iunie 2015 şi în baza căruia se limitează ca 0,2% comisioanele interbancare pentru tranzacţiile efectuate cu cardul de debit şi la 0,3% pentru cardurile de credit.

Miniştrii au adus unele modificări şi completări legii nr 227 privind Codul fiscal, armonizând astfel legislaţia naţională în domeniul TVA cu prevederile a două directive ale Consiliului Uniunii Europene în domeniu.

Astfel sunt definite şi clasificate cupoanele valorice sau voucherele cu utilizare unică sau multiplă, se stabileşte totodată regimul TVA aplicabilă în cazul celor două categorii.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
4 Noiembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza