Guvernul a modificat Legea privind funcţionarea Fondului de Garantare a Asiguraţilor

Guvernul a modificat printr-o ordonanţă de urgenţă Legea privind funcţionarea Fondului de Garantare a Asiguraţilor.

Adăugat: 23 Septembrie 2021
Ultima actualizare:23 Septembrie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Şoferii ghinionişti, care trebuie să îşi repare maşinile în baza unei poliţe RCA emisă de City Insurance, vor fi despăgubiţi mai repede prin Fondul de Garantare a Asiguraţilor.

Potrivit unei ordonanţe de urgenţă aprobată ieri, ei nu mai trebuie să aştepte până ce instanţa va declara definitiv falimentului fostului lider de pe piaţă asigurărilor, procedură ce poate dura şi mai mult de un an.

Actul normativ prevede un termen mult mai scurt de despăgubire, a explicat ministrul de Finanţe Dan Vîlceanu:

Dan Vîlceanu: Fondul este îndreptăţit să efectueze plăţi aferente despăgubirilor cuvenite creditorilor de asigurări în termen de 60 de zile - şi aici urmează modificarea - termen calculat de la data publicării în Monitorul Oficial a deciziei ASF de retragere a autorizaţiei de funcţionare şi constatare a existenţei indicilor stării de insolvenţă a asigurătorului. Până acum puteai aplica într-un termen de la intrarea în faliment, deci practic se întâmplă mai repede cererea pe care poţi să o faci către Fondul de Garantare.

City Insurance avea, la momentul retragerii autorizaţiei, 3 milioane de poliţe RCA emise, aşa că pagubele aduse de neplata daunelor ar putea fi uriaşe şi până la urmă toate vor fi achitate din Fondul de Garantare, unde merge o parte din ceea ce plătesc toţi cei care îşi asigură maşinile.

Premierul Florin Cîţu a cerut mai multe anchete în acest caz.

El cred că Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Fiscul ar trebui să prezinte public rezultatele rapoartelor cu privire la City Insurance.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Septembrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza