Guvernul a modificat Codul Rutier. Cresc amenzile pentru șoferii agresivi

Şoferii care conduc agresiv şi cei care pun în pericol siguranţa în trafic vor fi sancţionaţi dur de poliţişti de acum înainte.

Adăugat: 28 Ianuarie 2022
Ultima actualizare:28 Ianuarie 2022

Politica Romaneasca
Foto: Lucian Bode, ministrul de Interne. Sursa: gov.ro
trimite pe mail

Guvernul a modificat Codul Rutier printr-o ordonanţă de urgenţă care impune amenzi mai mari şi defineşte clar şi ce înseamnă comportament agresiv la volan.

Autorităţile speră că vor reduce, astfel, numărul de accidente.

Șoferii care vor depăşi cu 70 de km/oră limita maximă de viteză îşi vor pierde carnetul de conducere pentru 120 de zile şi tot atât nu vor avea carnet şi şoferii care nu respectă Codul Rutier la trecerea peste calea ferată.

Din cauza haosului care s-a constatat în deplasarea pe autostrăzi, ministrul de interne, Lucian Bode, a anunţat sancţiuni mai mari pentru cei care merg pe contrasens şi pentru cei care merg pe banda de siguranţă fără să fie necesar.

Lucian Bode: Se sancţionează fapta privind circulaţia nejustificată a autovehiculelor pe banda de urgenţă a autostrăzilor cu amendă între 1.305 şi 2.900 de lei şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile. Se introduce sancţiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile pentru săvârşirea faptelor privind executarea pe autostradă a manevrelor de întoarcere sau de mers înapoi.

Actul normativ defineşte clar şi ce înseamnă comportament agresiv la volan.

Este vorba de şoferii care trec de pe o bandă pe alta pentru a depăşi, de cei care claxonează sau folosesc luminile pentru a li se face loc, de cei care pornesc cu scârţâit de roţi sau de cei care folosesc frâna de mână pentru a întoarce pe loc.

Toţi aceştia vor primi amenzi între 580 şi 725 de lei şi îşi vor pierde carnetele de conducere timp de 30 de zile.

 Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 Ianuarie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza