Guvernul a majorat amenzile pentru lipsa rovinietei

Guvernul a actualizat cuantumul amenzilor contravenţionale pentru lipsa rovinietei valabile, valoare stabilită în funcţie de tipul autovehiculelor.

Adăugat: 27 Martie 2022
Ultima actualizare:27 Martie 2022

Politica Romaneasca
Foto: Dan Cărbunaru. Sursa: gov.ro
trimite pe mail

Guvernul a explicat decizia de actualizare a amenzilor pentru neplata rovinietei prin faptul că din 2010 până acum cuantumul amenzilor a rămas la acelaşi nivel, în timp ce tariful de utilizare a drumurilor naţionale a crescut cu aproape 20%.

Astfel, amenda minimă pentru lipsa rovinietei va fi cât dublul tarifului anual de utilizare a drumurilor, iar cea maximă va fi de patru ori tariful.

De asemenea, amenda stabilită prin procesul verbal de constatare a contravenţiei poate fi achitată la jumătate din suma minimă prevăzută de lege, în termen de 15 zile.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, a precizat că în contextul agresiunii militare ruse în Ucraina, persoanele care transportă pe drumurile româneşti ajutoare umanitare sunt scutite de la plata rovinietei.

Tot sâmbătă, Guvernul a aprobat un ajutor de stat în valoare de puţin peste 43 de milioane de euro destinaţi CFR Călători.

Scopul este ca astfel compania să îşi acopere din pierderile cauzate de pandemia de COVID-19 în perioada 16 martie - 31 decembrie 2020.

Plata ajutorului de stat se va face până la finalul lunii iunie, iar suma este prevăzută în bugetul Ministerului Transporturilor.Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Martie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza