Guvernul a lansat Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică

Premierul Ludovic Orban consideră că dezvoltarea economică se poate baza doar pe investiţii şi pe creşterea competitivităţii companiilor româneşti.

Adăugat: 1 Iulie 2020
Ultima actualizare:1 Iulie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul a lansat oficial cu puţin timp în urmă Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică.

La eveniment a participat şi preşedintele Klaus Iohannis, care a precizat că s-a implicat personal şi a colaborat cu executivul pentru elaborarea acestui plan.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că a lucrat împreună cu guvernul pentru ca planul de relansare economică să includă cele mai importante şi mai urgente proiecte de investiţii, fiindcă, în opinia sa, numai prin investiţii poate fi relansată economia ţării.

Şeful statului a atras atenţia că este absolut obligatoriu să fie consolidată securitatea sanitară, cea alimentară, energetică şi tehnologică. Românii merită o reţea de autostrăzi la nivel european, un sistem energetic puternic, dar şi industrii şi servicii competitive, a mai spus preşedintele României.

Klaus Iohannis: Avem o singură cale de a ne dezvolta economic sănătos şi durabil: să investim în viitorul nostru şi să reclădim România din temelii. Numai prin investiţii vom putea relansa economia, vom putea oferi speranţă şi oportunităţi întreprinzătorilor, dar în acelaşi timp şi angajaţilor.

Şi premierul Ludovic Orban consideră că dezvoltarea economică se poate baza doar pe investiţii şi pe creşterea competitivităţii companiilor româneşti.

Şeful executivului a precizat că de la începutul crizei generate de pandemie guvernul s-a angajat să asigure cât mai multe lichidităţi în companii.

Ludovic Orban: Vrem să investim în modernizarea infrastructurii de transport, pentru a creşte competitivitatea companiilor, pentru a creşte atractivitatea României pentru investiţii, care generează locuri de muncă, care generează dezvoltare, care generează, la urma urmei, şi venituri la bugetul de stat. România este o ţară bogată, cu resurse, dar valorificarea acestor resurse trebuie să facă mod inteligent, prin alocarea finanţărilor spre acele lucruri care într-adevăr pot să pună valoare toate resursele de care dispune România.

Prim-ministrul român a subliniat că, în maxim o lună, măsurile prevăzute în programul economic vor fi implementate prin adoptarea a tuturor actelor normative necesare.

Lansarea planului naţional de investiţii continua aici, la Clubul Diplomatic, cu discursurile miniştrilor finanţelor, muncii, economiei şi transporturilor.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
1 Iulie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza