Guvernul a lansat o platformă online pentru discuţii cu cetăţenii

Primul-ministru a anunţat lansarea unei platforme online "maisimplu.gov.ro", unde aşteaptă ca cetăţenii să vorbească despre experienţele lor cu administraţiile publice şi să facă propuneri de simplificare a procedurilor.

Adăugat: 24 Februarie 2016
Ultima actualizare:24 Februarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dacian Cioloş, premierul României
trimite pe mail

Premierul Dacian Cioloş cere măsuri de reducere a birocraţiei în administraţie.

La începutul şedinţei de astăzi a executivului primul-ministru a anunţat lansarea unei platforme online "maisimplu.gov.ro", unde aşteaptă ca cetăţenii să vorbească despre experienţele lor cu administraţiile publice şi să facă propuneri de simplificare a proceduruilor.

Dacian Cioloş a dat şi exemple de situaţii pe care le consideră absurde. 

"Mamele care tocmai au născut trebuie să depună trei dosare cu, de multe ori, cam aceleaşi tipuri de documente, unul pentru indemnizaţia de creştere a copilului, altul pentru alocaţia de stat şi un altul pentru stimulentul de reinserţie. Aceste trei dosare trebuie să se plimbe  de multe ori aceleaşi instituţii cu trei hârtii în copie diferite. Pe de altă parte, un şomer trebuie să plătească cam 30 de lei ca să ţină anumite documente necesare pentru indemnizaţia de şomaj. Putem merge doar pe o simplă depunere a cererii, urmând ca administraţiile respective să colecteze datele direct prin conectarea sistemelor informatice", a spus Dacian Cioloş.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
24 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza