Guvernul a găsit bani pentru plata pensiilor militare recalculate

Sumele de bani în plus necesare plăţii pensiilor militare au fost identificate, declară ministrul de Finanţe.

Adăugat: 12 Mai 2013
Ultima actualizare:12 Mai 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Vicepremierul Daniel Chiţoiu a dat  asigurări că au fost identificate în bugetele ministerelor de resort sumele de bani necesare plăţii pensiilor militare recalculate la nivelul din decembrie 2010.

El a precizat că plata efectivă se va face de la 1 ianuarie, anul viitor.

"Acum o lună am înaintat un punct de vedere al Guvernului către Parlament în care am spus că avem sumele de bani în bugetele ministerelor de resort, de linie, astfel încât să poată fi plătite aceste pensii începând cu 1 ianuarie anul viitor", a spus Chiţoiu, prezent la deschiderea Conferinţei Naţionale a Cluburilor Studenţeşti Liberale (CSL), desfăşurată, la Romexpo.

Ministrul de finanţe a ţinut să sublinieze că varianta de suprataxare a veniturilor mai mari, care ar fi trebuit să constituie o sursă pentru plata pensiilor militare, este un subiect închis în USL.

"La nivelul USL nu s-a ajuns la o decizie politică astfel încât să implementăm acest proiect. După cum ştiţi, acum o lună de zile am înaintat un punct de vedere al guvernului parlamentului în care am spus că avem sumele de bani în bugetele ministerelor de resort, de linie, astfel încât să poată fi plătite aceste pensii începând cu 1 ianuarie, anul viitor", a spus Chiţoiu.

Vicepremierul Chiţoiu a admis că la sfârşitul lui 2012 în coaliţia de guvernare s-a discutat despre suprataxarea tuturor celor care obţin venituri mari, inclusiv privaţii, dar nu s-a ajuns la nici un rezultat.

El a adăugat că nu s-a stabilit nicio limita minimă a veniturilor ce ar fi putut fi suprataxate.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
12 Mai 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza