Guvernul a finalizat documentul privind priorităţile ministerelor

Executivul a finalizat planul de acţiuni sectoriale ce cuprinde priorităţile fiecărui minister, document ce va fi trimis Parlamentului în completarea programului de guvernare.

Adăugat: 13 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:13 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dacian Cioloş, premierul României
trimite pe mail

Tot la Guvern au fost discutate azi, în şedinţa de guvern,  primele măsuri pentru punerea în aplicare a legii insolvenţei persoanelor fizice.

Legea, a cărei implementare a fost amînată cu un an, ar urma să acorde o a doua şansă datornicilor de bună credinţă, oferindu-le protecţie în faţa creditorilor.

Premierul Dacian Cioloş a spus azi, că este o primă etapă în implementarea legii insolvenţei persoanei fizice, a cărei aplicare a fost amânată, întrucât măsurile de punere în practică nu erau pregătite. 

"Am fost nevoiţi să prorogăm această lege, tocmai pentru că implementarea ei nu era pregătită cu anumite măsuri. V-am cerut atunci fiecăruia dintre dumneavoastră care aţi venit cu ordonanţe de prorgare a unor legi, să vă prevedeţi planul de măsuri pentru a pregăti implementarea acestor legi. Avem, astăzi, pentru pregătirea implementării legii insolvenţei persoanelor fizice, deci o primă etapă, pe care o avem pe ordinea de zi", a afirmat şeful executivului. 

Dacian Cioloş a mai anunţat, la începutul şedinţei de guvern şi finalizarea planului de acţiuni sectoriale, ce cuprinde priorităţile fiecărui minister.

În opinia premierului, o altă etapă importantă o reprezintă din acest moment implementarea măsurilor stabilite, precizând că până la jumătatea lunii februarie se va întâlni cu toţi miniştrii responsabili pentru a discuta modul în care măsurile decise vor fi aplicate, atât din punct de vedere tehnic, cât şi bugetar. 

"Am reuşit să sintetizăm aceste priorităţi sectoriale, pe care vi le-aţi fixat fiecare dintre dumneavoastră într-un document pe care, aşa cum am promis, o să-l trimitem Parlamentului şi o să vă rog să vă faceţi timp să mergeţi în comisiile de specialitate, să prezentaţi aceste priorităţi pe care vi le-aţi stabilit şi să le discutaţi cu parlamentarii", a mai arătat Cioloş.

AUDIO Declaţiile premierului pe prima pagină, în playerul AUDIO
 Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
13 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza