Guvernul a făcut publică lista chiriaşilor RA-APPS. Vezi lista

Premierul Victor Ponta a făcut publică lista persoanelor care deţin locuinţe de protocol şi de serviciu prin RA-APPS.

Adăugat: 16 Ianuarie 2013
Ultima actualizare:16 Ianuarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul a publicat, miercuri, lista completă a tuturor persoanelor care ocupă o locuinţă a Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS).

Pe listă figurează 258 de nume, printre care Daniel Funeriu, Adrian Severin, Gabriel Cotabiţă, Valentin Samungi, Gelu Voican Voiculescu.

Afaceristul Ion Ţiriac apare pe listă cu un imobil de 214 metri pătraţi, parţial al RA-APPS, pentru care plăteşte o chirie de 26.897,09 euro pe lună, Adrian Severin care are un apartament cu 4 camere plus una de serviciu, în total 192,74 de metri pătraţi pentru care plăteşte 790,35 de euro.

De asemenea, fosta cumnată a lui Nicolae Ceauşescu, Elena, are un apartament pe strada Bruxelles, pentru care chiria este de 561,99 de euro.

Fostul consilier de stat al lui Victor Ponta, Mihnea Constantinescu, în prezent ambasador pentru securitate energetică, a păstrat apartamentul de patru camere de 149,35 metri pătraţi, cu o chirie de 550,42 de euro.

Senatorul PSD Şerban Nicolae este în litigiu de evacuare pentru apartamentul de trei camere plus una de serviciu, de 154,7 metri pătraţi, pentru care statul îi cere lunar 600,54 de euro.

Şi fiul lui Adrian Păunescu, Andrei, stă şi el într-un aparament cu trei camere de 67,34 de metri pătraţi, cu 185 de euro chirie.

Familia lui Mircea Geoană are opt camere în casa din Cucu Starostescu, în total 246,34 de metri pătraţi, pentru care chiria a fost stabilită la 3.195,79 de euro.

Pe listă se află şi fostul parlamentar PRM Ilie Ilaşcu cu un apartament de 5 camere, de 132,81 de metri pătraţi, cu o chirie de 429,73 de euro.

Gabriel Cotabiţă locuieşte şi el într-un apartament de protocol cu 3 camere, 78 de metri pătraţi, cu o chirie de 216 euro.

La categoria persoanelor fizice "care nu mai sunt îndreptăţite să deţină locuinţă de serviciu", figurează foştii demnitari Alexandru Nazare (ministru),  Samuel Calotă (ANPC), Ioan Pavelescu (AVAS) şi doi foşti consilieri de ministru.

Premierul Ponta a anunţat că numărul locuinţelor de serviciu ale Regiei Protocolului de Stat ar trebui redus la 20-50 de apartamente pentru demnitari, la care să se adauge încă zece vile de protocol pentru şeful statului, preşedinţii Parlamentului şi prim-ministru, iar restul activelor să fie vândute.

Vezi mai jos listele complete:

1. Lista cu persoane fizice

2. Lista de serviciu

3. Persoane care nu mai sunt îndreptăţite

4. Locuinţe de protocol

Publicarea listelor reprezintă "o mai mare transparență"

Luni, premierul Victor Ponta a anunţat că lista completă a celor care beneficiază de locuinţă de la RA-APPS va fi publicată pe site-ul Guvernului, pentru o mai mare transparență.

"Pe site-ul Guvernului va fi publicată lista completă a tuturor celor care beneficiază de locuinţă de la RA-APPS, ce suprafaţă are locuinţa şi cât plătesc. (…) I-am cerut secretarului general şi va publica acest lucru", a declarat premierul, la un post de televiziune.

Premierul a precizatcă nu știe câţi demnitari beneficiază de locuinţă de la RA-APPS şi nici ce miniştri au solicitat.

"Eu nu am solicitat. Nu am nevoie, stau foarte bine unde stau", a adăugat Ponta.

Şeful Guvernului a ţinut să menţioneze că în funcţie de reacţiile publice faţă de respectiva listă va putea să ia “o măsură legală”.

"Deocamdată, primul lucru, care ţine de transparenţă, va fi acela că vom publica pe site lista completă", afirmat el.

În opinia premieruluii, publicarea pe site-ul Guvernului a respectivei liste ar putea avea şi un efect “inhibitor” asupra unor demnitari, care astfel ar putea să nu mai ceară locuinţă de la RA-APPS.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
16 Ianuarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza