Guvernul a discutat amendamentele la proiectele pentru care își asumă răspunderea

Guvernul a încheiat şedinţa în care a discutat amendamentele depuse de parlamentari la proiectele pentru care îşi asumă, astăzi, răspunderea în Parlament.

Adăugat: 12 Decembrie 2019
Ultima actualizare:12 Decembrie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Ionel Dancă, şeful Cancelariei Primului ministru. Sursa: gov.ro
trimite pe mail

Ionel Dancă, şeful Cancelariei, a explicat, în urmă cu câteva minute, că au fost depuse mai multe amendamente la proiectul de modificare a legilor justiţiei şi ca urmare a adoptării în procedură parlamentară a măsurilor privind prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor şi de amânare a formării completurilor cu trei judecători.

Deci Guvernul îşi va asuma răspunderea doar pe menţinerea actualei vechimi de doi ani pentru cei interesaţi să intre în Institutul Naţional al Magistraturii.

Ionel Dancă a mai spus că parlamentarii de la USR, PNL şi ALDE au depus amendamente şi la legea plafoanelor privind deficitul bugetar, însă amendamentele de menţinere a acestei ţinte la 3%, acest amendament nu a fost fundamentat, iar cel care propunea creşterea deficitului la 3,95 nu corespunde actualei viziuni guvernamentale.

În schimb, au fost adoptate două amendamente din partea grupului PNL, de corectare a unei erori materiale la anexa 1 de la legii plafoanelor şi de modificare a bugetului unităţilor administrativ teritoriale, în sensul creşterii acestui plafon la 78,3 miliarde de lei.

De asemenea, în ceea ce priveşte proiectul de lege pentru reglementarea unor măsuri în domeniul transportului de persoane, Ordonanţa 51, a fost acceptat amendamentul de extindere a valabilităţii licenţelor actuale până la 30 iunie 2021 şi până la 1 iulie 2021 pentru finalizarea procedurii de selecţie pentru operatorii de transport.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
12 Decembrie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza