Guvernul a decis creşteri salariale de la 1 iulie

De la 1 iulie salariul minim pe economie va fi de 1.050 de lei, iar de la 1 august salariile personalului nedidactic din sistemul preuniversitar şi universitar de stat vor fi majorate cu 12% procente.

Adăugat: 30 Iunie 2015
Ultima actualizare:30 Iunie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul a aprobat şi unele măsuri care vor permite menţinerea şi după 1 iulie 2015 a ajutorului social şi a alocaţiei pentru susţinerea familiilor care au copii în întreţinere.

Din cauza dublării alocaţiilor pentru copii, aceste familii nu ar mai fi putut beneficia de alte ajutoare sociale deoarece ar fi crescut limita venitului minim garantat.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb a precizat azi, după şedinţa de guvern, că se vor menţine şi după 1 iulie  drepturile de ajutor social şi de alocaţie pentru susţinerea familiilor care au copii în întreţinere.

Potrivit noilor reglementări, vor beneficia de ajutor social peste 300.000 de familii, care ar fi depăşit plafonul, după creşterea alocaţiilor, la 84 de lei.

Rovana Plumb a mai precizat că de măsura creşterii salariului minim vor beneficia aproape 1 400 000 de oameni.

După cum ne-a informat redactorul RRA, Petruţa Obrejan, tot astăzi, executivul a decis să întărescă măsurile de protecţie a fondului forestier naţional prin înfiinţarea gărzilor forestiere şi suplimentarea personalului silvic cu atribuţii de control. 

"A trebuit să înfiinţăm Garda Forestieră care este, de fapt, nu o transformare a Comisariatelor Silvice, ci este o extindere, pentru că numărul de ingineri silvici care controlează efectiv ceea ce se taie legal sau ilegal este de 399. Prin această ordonanţă, numărul acestora s-a mărit la 545. Criteriile pe care vor fi aleşi aceşti inspectori silvici vor fi criterii de performanţă şi criterii de integritate", a  explicat ministrul Mediului.Autor:
Daniela Coman
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Petruţa Obrejan
Adăugat:
30 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza