Guvernul a completat legislația electorală. Cum votează românii la alegerile parlamentare

Guvernul a decis în această săptămână o serie de măsuri pentru buna desfăşurare şi organizare a alegerilor parlamentare din 11 decembrie.

Adăugat: 4 Septembrie 2016
Ultima actualizare:4 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Românii din ţară şi din străinătate vor vota pentru noul legislativ în data de 11 decembrie , potrivit anunţului făcut, miercuri, de purtătorul de cuvânt al guvernului, Liviu Iolu.

"Au fost consultări ale premierului Dacian Cioloş cu partidele. În urma consultărilor, s-a observat că există o majoritate de partide parlamentare, care susţine această dată, 11 decembrie, şi anume PNL, UDMR, PMP şi UNPR. Susţineau data de 4 decembrie doar Partidul Social Democrat şi ALDE", a spus Liviu Iolu.

Au fost aduse o serie de completări legislaţiei electorale prin ordonanţă de urgenţă, astfel încât românii din străinătate să-şi poată exercita dreptul de alegeri fără a mai sta la cozi interminabile.

Ministrul pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor a explicat care sunt aceste completări.

"Pe lângă posibilitatea de a organiza secţii de votare la misiunile diplomatice şi, de asemenea, secţii de votare la solicitarea a cel puţin 100 de alegători care se înscriu cu această preferinţă în Registrul Electoral, am creat şi posibilitatea de a organiza secţii de votare acolo unde au mai fost anterior secţii de votare şi există o prezenţă semnificativă a românilor la propunerea Ministerului de Externe", a spus Maria Ligor.

Şi preşedintele Klaus Iohannis le-a cerut şefilor de misiuni, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei să aplice aceste modificări legislative, astfel încât alegerile parlamentare din străinătate să se desfăşoare conform competenţelor Ministerului Afacerilor Externe, astfel încât să fie evitată restrângerea dreptului constituţional de a vota.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
4 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza