Guvernul a aprobat prelungirea stării de alertă

Au fost aprobate şi măsurile care se vor aplica pe durata acesteia, pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Adăugat: 8 Aprilie 2021
Ultima actualizare:8 Aprilie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul a aprobat astăzi prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu încă 30 de zile, începând cu 13 aprilie.

Au fost aprobate şi măsurile care se vor aplica pe durata acesteia, pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Sunt menţinute măsurile stabilite anterior şi deja cunoscute pentru localităţile în care incidenţa cazurilor de infectare cu noul coronavirus, în ultimele două săptămâni, se situează între 4 şi 7,5 la mia de locuitori, în sensul că circulaţia persoanelor este restricţionată după ora 20:00.

S-a decis, totodată, ca în perioada 1 - 2 mai, persoanele să se poată deplasa în afara domiciliului în intervalul 20:00 - 5:00 dimineaţa pentru a participa la slujbele religioase din noaptea de Înviere a Paştelui ortodox.

De asemenea, hotărârea prevede şi o relaxare a circulaţiei pentru credincioşii musulmani, având în vedere sărbătoarea specifică lunii sfinte, Ramadan.

Iar în ceea ce priveşte staţiunile de pe litoral, acestea vor putea fi ocupate doar în proporţie de 70%.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
8 Aprilie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza