Guvernul a aprobat o nouă lege a asociaţiilor de proprietari

Guvernul a aprobat o nouă lege a asociaţiilor de proprietari, care se aplică tuturor imobilelor formate din teren cu una sau mai multe construcţii, în care există proprietăţi individuale şi cote-părţi indivize de proprietate comună.

Adăugat: 17 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:17 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Proiectul, care va fi trimis Parlamentului, prevede că asociaţiile de proprietari sunt obligate să constituie fondul anual de reparaţii, precum şi fondul de rulment şi detaliază cadrul normativ prin care asociaţiile de proprietari fac angajări.

Textul clarifică, de asemenea, atribuţiile administratorului şi ale celorlalţi membri din conducerea asociaţiei.

Totodată, se introduce obligativitatea ca lucrările de reabilitare a imobilelor cu mai multe scări să se facă unitar, nu pe segmente de clădire.

Legea privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor abrogă Legea nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, în contextul noii abordări a condominiului.

Până în prezent, reglementările vizând condominiul se refereau doar la imobile colective – blocuri de locuinţe şi ofereau cadrul organizării asociaţiilor de proprietari şi principiile de administrare a acestor imobile colective.

AICI textul legiiAutor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
17 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza