Guvernul a adoptat bugetul pe anul viitor

Guvermul a adoptat în acestă seară proiectul bugetului de stat şi proiectul bugetului asigurărilor sociale, a declarat la finalul şedinţei speciale de la Palatul Victoria, premierul Victor Ponta.

Adăugat: 12 Decembrie 2014
Ultima actualizare:12 Decembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul a mai spus că până mâine la ora 10:00 toate documentele vor fi transmise Parlamentului, inclusiv în format electronic.

Potrivit premierului, bugetul pentru anul viitor nu prevede noi taxe şi impozite şi cuprinde toate măsurile economice şi sociale agreate şi cu creditorii externi.

În opinia sa, ministerele vor primi bani mai mulţi în 2015, iar în ceea ce priveşte investiţiile acestea vor fi cu 9 miliarde de lei mai mari decât în acest an, atingându-se nivelul de 44 de miliarde.

Tot în această seară, a fost adoptată strategia fiscal-bugetară 2015-2017, a informat redactorul RRA Petruţa Obrejan,

Cele mai mari bugete vor avea, în 2015, ministerele Muncii, Finanţelor, Agriculturii, Fondurilor Europene, Transporturilor şi Ministerul Economiei.

Potrivit proiectului de buget, publicat de către executiv, cei mai puţini bani se vor îndrepta spre Sănătate, Cultură, Administraţie şi Interne.

Ministerul Educaţiei poate cheltui anul viitor, cel mult, 8,95 miliarde lei, în timp ce bugetul Administraţiei Prezidenţiale va fi în jur de 22 milioane lei, cu apropae 3 milioane mai puţin ca în acest an.

Senatul şi Camera Deputaţilor vor primi, la rândul lor, 104 şi, respectiv, 241 milioane lei, în timp ce bugetul serviciilor secrete creşte semnificativ faţă de în anul în curs.

Bugetul pentru anul viitor are în vedere, totodată, creşterea salariului minim în două etape, astfel că, la 1 ianuarie, acesta va ajunge la 975 de lei, iar la 1 iulie, la 1050 lei.

O altă măsură vizează indexarea pensiilor cu 5%, creşterea indemnizaţiei sociale pentru pensionari de la 350 la 400 de lei şi majorarea salariilor personalului didactic cu 5 procente de la 1 martie şi cu alte 5 procente de la 1 septembrie.

Şi personalul din sănătate va primi o majorare salarială de 1000 lei.

Viitorul buget a fost construit pe o creştere economică de 2,5% şi o inflaţie anuală de 2,2 procente.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 Decembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza