Guvernatorul BNR: Situaţia macroeconomică, printre cele mai bune din ultimii 27 de ani

Guvernatorul BNR susţine că situaţia macroeconomică a ţării este printre cele mai bune din ultimii 27 de ani, dar precizează că sunt necesare modificări legislative, care să vizeze firmele mici şi mijlocii.

Adăugat: 22 Mai 2017
Ultima actualizare:22 Mai 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, a apreciat că situaţia macroeconomică a ţării este printre cele mai bune din ultimii 27 de ani, dar că există riscuri mai mari în această perioadă.

Vorbind la o reuniune pe teme financiare, care se desfăşoară la Bucureşti, Mugur Isărescu le-a spus reprezentanţilor băncilor că trebuie să recâştige încrederea clienţilor să repornească creditarea.  

"Maniera de a aborda prudenţa prin... un pas înapoi, în ceea ce priveşte creditarea, nu mai merge, şi atunci se întâmplă două lucruri care par să fie conflictuale. Trebuie să daţi credite mai multe, ca să fiţi profitabili, şi în condiţii de prudenţă - asta înseamnă că trebuie să vă apropiaţi de client. Eu cred că da. N-aveţi decât să vă cultivaţi clienţii, să nu îi mângâiaţi pe creştet, da, înţeleg, dar nici să îi întoarceţi spatele", a spus Mugur Isărescu.

Guvernatorul BNR a ţinut să precizeze că sunt necesare şi modificări legislative, care să vizeze firmele mici şi mijlocii, regulile fiscale trebuie să fie mult mai clare, trebuie evitate litigiile în instanţă cu clienţii şi trebuie lămurit foarte clar cine se ocupă de protecţia consumatorilor de servicii financiare, transmite redactorul RRA, Iulian Olescu.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
22 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza