Guvernatorul BNR avertizează asupra pericolului la adresa stabilităţii financiare

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu a estimat azi, la conferinţa intitulată "Strategia de dezvoltare a României" că România se află într-un moment crucial în privinţa stabilităţii financiare.

Adăugat: 15 Martie 2016
Ultima actualizare:16 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Mugur Isărescu, guvernatorul BNR
trimite pe mail

Totodată, guvernatorul BNR a atras atenţia că niciodata nu a văzut pericole mai mari la adresa stabilitaţii macro financiare.

"Personal, nu am văzut niciodată în cei 25 de ani pericole mai mari la adresa stabilității economice și financiare a României. Deși am avut o creștere substanțială a salariului minim, situația macroeconomică bună, este adevărat, nu se reflectă întocmai la nivelul populației și firmelor. Există nemulțumiri, există tensiuni", a spus Isărescu.

Mugur Isărescu a mai spus că Produsul Intern Brut ar fi mai mare dacă am avea o infrastructura îmbunatătită şi a criticat din nou absenţa unei autostrăzi care să traverseze Carpaţii.

La evenimentul organizat la sediul BNR, a fost prezent şi premierul Dacian Cioloş, dar şi ambasadorii Germaniei şi ai Marii Britanii, ministrul Economiei, reprezentanţi ai băncilor comerciale, analişti.

În mesaju spu, premierul Dacian Cioloş a anunţat că Guvernul intenţionează să adopte mai multe măsuri pentru susţinerea sectoarelor în care economia are potenţial de creştere.
    
Premierul a prezentat viziunea actualului executiv privind strategia de dezvoltare a ţării şi a explicat că guvernul va acţiona şi pentru dezvoltare zonelor mici urbane sau rurale.

AUDIO Fragment din alocuţiunea premierului Cioloş

Conferinţa a debutat cu o secţiune privind evoluţiile macroeconomice, capitol la care ţara nostră stă destul de bine cu o inflaţie încă negativă, deficit bugetar şi datorie externă în limite acceptabile şi o creştere economică ce se va situa, după cele mai recente estimări ale FMI la 4,2 la sută în acest an şi 3,6 procente în 2017.

Evenimentul va continua cu prezentarea perspectivelor mediului de afaceri şi guvernului asupra strategiei de dezvoltare a României.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Martie 2016
Ultima actualizare:
16 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza