Guvern: Rectificarea bugetară este pozitivă

Guvernul a operat, astăzi, o rectificare bugetară pozitivă

Adăugat: 13 Septembrie 2017
Ultima actualizare:13 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La începutul şedinţei de guvern, ministrul de finanţe, Ionuţ Mişa, a precizat că rectificarea bugetară este pozitivă datorită unei creşteri economice mai mari decât a fost evaluată iniţial.

Ministerul Agriculturii, cel de Interne, Administraţia Prezidenţială, serviciile secrete şi cele două camere ale Parlamentului vor primi bani în plus.

Şi bugetele administraţiilor publice s-au majorat.

"La bugetele locale au fost alocate 680,1 milioane pentru salariile profesorilor din învăţământul preuniversitar, însoţitori persoane cu handicap, programul "Cornul şi laptele" în şcoli. La Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale au fost asigurate suplimentar suma de 1,8 miliarde lei pentru schemele de plăţi directe pe suprafaţă. La Ministerul Afacerilor Interne s-au alocat suplimentar 1,2 miliarde lei pentru asigurarea drepturilor salariale şi de pensii ale poliţiştilor, pentru asigurarea mentenanţei la aeronavele din dotare. La Ministerul Sănătăţii s-a asigurat suplimentar suma de 431 milioane lei pentru plata personalului din unităţile sanitare", a spus Ionuţ Mişa.

Ministrul Finanţelor a mai precizat că diminuări bugetare au fost operate în principal la Ministerul Dezvoltării Regionale, la Ministerul Transporturilor şi la cel al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza