Grupul minorităţilor va discuta cu USL despre reorganizarea teritorială

Liderul grupului minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, a declarat joi, pentru Radio România că a acceptat invitaţia liderilor Uniunii Social Liberale pentru un dialog pe tema reorganizării României şi a alegerilor electorale.

Adăugat: 23 Iunie 2011
Ultima actualizare:23 Iunie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Deputatul Varujann Pambuccian a afirmat că grupul minorităţilor va accepta orice invitaţie la dialog, indiferent din partea cui vine.


Conducerea USL a adresat o invitaţie şi UDMR, însă uniunea urmează să dea un răspuns după şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali de sâmbătă - a precizat purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Moldovan.


O întâlnire a opoziţiei cu reprezentanţii UDMR şi Grupului minorităţilor naţionale ar putea avea loc săptămâna viitoare.
Atilla Korodi are rezerve faţă de reorganizarea României
Deputatul UDMR Atilla Korodi exprimă rezerve faţă de reorganizarea administrativ-teritorială în opt judeţe mari, plus Harghita şi Covasna, în forma actuală, propusă de preşedintele Traian Băsescu, despre care nu crede că rezolvă în totalitate problema etnicilor maghiari din România.


Această variantă este analizată de UDMR, urmând ca sâmbătă conducerea Uniunii să ia o decizie.


Atilla Korodi a mai declarat că, după şedinţa de la sfârşitul săptămânii, UDMR ar putea propune partenerilor din coaliţia de la guvernare amânarea discutării reorganizării ţării.  


"Nu toate criteriile pe care noi le-am enunţat cu privire la dezvoltarea regională se regăsesc în această propunere. Eu, personal, am anumite rezerve că ar funcţiona această variantă, pentru că vorbim de un lucru care nu rezolvă o parte importantă de un milion de comunitari maghiari din alte zone. Mai degrabă, CRU va propune conducerii ca să mergem mai departe în dialog şi în a construi noi variante optime", susţine Atilla Korodi.


 Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
23 Iunie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza