Grindeanu: PSD are pregătită deja o alternativă de guvernare

PSD are pregătită deja o alternativă de guvernare, cu echipă și premier.

Adăugat: 23 August 2020
Ultima actualizare:23 August 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

PSD are pregătită deja o alternativă de guvernare.

Ar avea gata şi echipa şi numele premierului pe care îl va propune la Cotroceni imediat ce moţiunea de cenzură va trece, spune fostul premier Sorin Grindeanu, devenit de ieri numărul doi în partid.

Sorin Grindeanu: Noi avem trei garnituri de oameni foarte bine pregătiţi care să formeze viitorul guvern. Imediat după trecerea moţiunii de cenzură vom prezenta o alternativă de guvernare bine articulată, atât în plan economic, cât şi în plan social. Realizator: Potrivit liderilor social-democraţi, decizia privind data dezbaterii şi a votului moţiunii ar urma să fie luată de PSD săptămâna viitoare, după ce se vor încheia negocierile pe această temă cu toate partidele parlamentare.

Marcel Ciolacu, ales preşedinte al PSD la congresul extraordinar al partidului

Marcel Ciolacu a devenit preşedinte cu puteri depline al PSD, după ce a condus partidul interimar timp de nouă luni.

A fost ales la primul congres extraordinar, desfăşurat în format video online, cu un scor zdrobitor, de 1.310 voturi, la mare distanţă de singurul său contracandidat, Eugen Teodorovici, care a obţinut doar 91.

Marcel Ciolacu promite un partid modern sub conducerea sa, desprins de trecut şi orientat strict pe rezolvarea problemelor românilor, transmite redactorul RRA,  Cătălin Purcaru.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine că partidul trebuie să renunţe la trecut, să lase în urmă vechile obiceiuri şi să se modernizeze.

Marcel Ciolacu: Votul de astăzi este dat unei echipe a Partidului Social Democrat. Vreau să avem o cu totul şi cu totul altă abordare în interiorul partidului, dar mai mult în exteriorul partidului faţă de români. Să fim mai responsabili, să credem în noi, să ne sprijinim unii pe alţii şi să nu mai semănăm neîncredere între noi, colegii.

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a precizat la rândul său că vor fi reguli de selecţie şi de promovare în partid şi în funcţiile politice publice pe criterii legate de experienţa profesională şi de competenţele dobândite.

Din echipa condusă de Marcel Ciolacu mai fac parte prim-vicepreşedintele Gabriela Firea, secretarul general Paul Stănescu, preşedintele Consiliului Naţional, Vasile Dâncu, şi 12 vicepreşedinţi, patru pe domenii de activitate şi opt pe regiuni.

Fostul ministru de finanţe Eugen Teodorovici a fost singurul contracandidat al lui Marcel Ciolacu, însă nu a participat la lucrările congresului.

La finalul reuniunii, preşedintele PSD Marcel Ciolacu l-a invitat să se alăture noii echipe de conducere şi i-a transmis că partidul înseamnă munca în echipă, şi nu acţiuni individuale.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 August 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza