Grindeanu: Deficitul bugetar se va încadra în țintele stabilite cu partenerii europeni

Premierul dă asigurări că deficitul bugetar din acest an se va încadra în ţintele stabilite cu partenerii europeni, în contextul în care Comisia Europeană a avertizat România în acest sens.

Adăugat: 23 Mai 2017
Ultima actualizare:23 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Sorin Grindeanu, premierul României
trimite pe mail

Deficitul bugetar din acest an se va încadra în ţintele stabilite cu partenerii europeni, a dat asigurări astăzi premierul Sorin Grindeanu.

Declaraţia vine în contextul în care Comisia Europeană a avertizat România că, în 2016, s-a abătut semnificativ de la obiectivele bugetare pe termen mediu şi că nici acest an nu este lipsit de riscul unei devieri.

"Se referă la ceea ce s-a întâmplat în anul 2016, când cu toate că n-au existat mari investiţii în România, s-a ajuns la un pic peste 3 pe deficit. Noi ne-am luat angajamentul că vom avea şi vom menţine aceste lucruri, conform lucrurilor asumate împreună cu partenerii noştri din Comisia Europeană, şi ne vom ţine de cuvânt", a spus Sorin Grindeanu.

La rândul său, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a afirmat că, în cazul altor state membre ale Uniunii, Comisia Europeană nu a adoptat aceeaşi atitudine.

"Când state mari au sărit peste deficitul de 3% n-a fost nicio reacţie de la Comisia Europeană. În România, când nici măcar nu se pune problema să depăşim deficitul de 3%, ne tot arată cartonaşe galbene sau ne atenţionează. Programul de guvernare va fi pus în practică, deficitul nu va fi depăşit, în schimb vrem să fim lăsaţi să dezvoltăm România. Toate aceste semnale care sunt date bazate nu ştiu pe ce, din punctul meu de vedere, sunt profund incorecte, cele care vin de la Comisia Europeană. Nu cred că aşa trebuie procedat cu un stat membru", a subliniat Liviu Dragnea.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza