Grindeanu: Deciziile Curţii Constituţionale sunt obligatorii pentru toată lumea

Guvernul nu renunţă la Ordonanţa de Urgenţă adoptată marţi noaptea, privind modificarea codurilor penale şi nici la legea privind graţierea.

Adăugat: 2 Februarie 2017
Ultima actualizare:2 Februarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Preşedintele PSD, Liviu Dragnea şi premierul Sorin Grindeanu
trimite pe mail

Premierul Sorin Grindeanu a explicat rapiditatea cu care Executivul a aprobat aceste acte normative, prin necesitatea de a pune cât mai curând în aplicare hotărâri în acest sens ale Curţii Constituţionale:

"Eu i-am cerut ministrului Justiţiei - aducându-se în discuţie toate aceste ordonanţe, legi - să vină cu o poziţie clară în faţa guvernului, rapidă, pentru că lumea ieşea în stradă pentru ceva ce noi n-am făcut. Cum este posibil să se stea atâţea ani în Parlament, fără a se adopta modificările la Codul Penal? De aici este urgenţa - oameni care mor cu dreptatea în braţe. Atâta timp cât o decizie a Curţii Constituţionale spune despre anumite articole, că nu sunt în regulă. Deciziile Curţii Constituţionale sunt obligatorii pentru toată lumea", a declarat, azi, într-o conferinţă comună cu liderul PSD, Liviu Dragnea.

Premierul Sorin Grindeanu consideră că nici el şi nici ministrul justiţiei, Florin Iordache, nu au încălcat cu nimic legea şi au respectat toate procedurile în ceea ce priveşte modul în care au fost adoptate proiectele din domeniul Justiţiei.

Declaraţiile comune, pe prima pagină, în playerul AUDIOAutor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
2 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza