Grindeanu cere ca procentul de 2% din PIB să fie folosit pentru înzestrarea armatei

Premierul îşi doreşte ca Ministerul Apărării să se orienteze în primul rând către firmele româneşti, pentru a crea noi locuri de muncă în economie.

Adăugat: 5 Aprilie 2017
Ultima actualizare:5 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Sorin Grindeanu, premierul României
trimite pe mail

Premierul Sorin Grindeanu a reafirmat astăzi că i-a cerut ministrului apărării ca procentul de 2% din PIB să fie cheltuit în funcţie de strategia naţională de înzestrare a armatei.

Într-un interviu difuzat live de Mediafax, el a precizat că îşi doreşte ca Ministerul Apărării să se orienteze în primul rând către firmele româneşti, pentru a crea noi locuri de muncă în economie.

"Mă interesează ca mare parte din această sumă importantă să fie cheltuită în industria naţională de apărare, pentru că asta înseamnă o revitalizare a acestei ramuri, asta înseamnă locuri de muncă, înseamnă creştere economică şi astea sunt cerinţele pe care le am. Îmi doresc ca lucrurile astea să se întâmple şi urmăresc", a spus Sorin Grindeanu.

Premierul a adăugat că strategia naţională de înzestrare a Armatei Române este parte a strategiei NATO, iar banii ce vor fi cheltuiţi trebuie să ţină cont de acest lucru.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza