Grindeanu: Avem excedent bugetar 0,2% din PIB pe primul trimestru

Cele mai noi date de la Ministerul Finanţelor arată că în primele trei luni ale acestui an există un excedent bugetar de peste 1,64 de miliarde de lei, adică 0,2% din PIB.

Adăugat: 20 Aprilie 2017
Ultima actualizare:20 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Sorin Grindeanu, premierul României
trimite pe mail

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat astăzi, în deschiderea şedinţei cabinetului, că datele privind execuţia bugetară pe primul trimestru al anului arată că România merge pe drumul cel bun.

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat la începutul şedinţei de guvern că cele mai noi date de la Ministerul Finanţelor arată că în primele trei luni ale acestui an există un excedent bugetar de peste 1,64 de miliarde de lei, adică 0,2% din PIB.

Sorin Grindeanu a mai spus că şi colectarea TVA a crescut în primele trei luni ale acestui an şi că au fost create 62.000 de noi locuri de muncă, ceea ce a dus la scăderea ratei şomajului la un minim istoric în ultimii 27 de ani.

Sorin Grindeanu s-a referit şi la împrumuturile pe care le-a făcut guvernul şi a spus că acestea sunt mult mai mici decât cele pe care le-a făcut cabinetul Cioloş în primele trei luni ale anului trecut, că aceste împrumuturi s-au făcut pe termen lung şi la costuri reduse şi în mare majoritate din ele vor fi folosite în proiecte de dezvoltare.

Potrivit reporterului RRA, Executivul a adoptat în ședința de guverb o serie de acte normative pentru organizarea alegerilor în unele localităţi care nu au primari şi a numit prefecţi noi în judeţele Buzău, Bacău şi Gorj.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza