Greva generală, în ziua moțiunii de cenzură?

Preşedintele alianţei Sed Lex Vasile Marica a declarat, că greva generală din administraţie ar putea avea loc în ziua asumării răspunderii sau în ziua dezbaterii moţiunii de cenzură în Parlament.

Adăugat: 25 Mai 2010
Ultima actualizare:25 Mai 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Vasile Marica a precizat că, dacă greva din administraţie va avea loc în ziua moţiunii sau în ziua asumării răspunderii pentru măsurile impuse de acordul cu FMI aceasta ar însemna un semnal foarte clar pentru guvernanţi.

 

Vasile Marica: "E posibil ca asumarea să aibă loc luni, pe 31 mai, şi atunci greva va fi în ziua anunţată sau e posibil să aibă loc vineri şi atunci o să o decalăm cu trei zile. Sindicaliştii din administraţie nu fac grevă pe termen nelimitat, ci doar se solidarizează cu profesorii o zi."Sindicatele au anunţat ca vor face grevă generală în 31 mai, sindicaliştii din învăţământ afirmând că, în cazul lor, această dată va marca debutul grevei pe termen nelimitat.Liderul PSD Victor Ponta a declarat, vineri, după întâlnirea cu reprezentanţii sindicatelor, că social-democraţii şi reprezentanţii sindicali au stabilit o coordonare a calendarului parlamentar cu cel al protestelor şi acţiunilor de stradă.

 

Profesorii și medicii, se alătură protestelor

 

Profesorii au stabilit că vor inceta lucrul pe 31 Mai. Iar greva va fi pe termen nelimitat. În incercarea de a dezamorsa conflictul, Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a anunțat că se va întalnii marți din nou cu liderii celor 4 federații sindicale din învațamant.

 

Și cadrele medicale vor participa la greva de pe 31 Mai, iar potrivit liderului Sanitas, Marius Petcu, Consiliul National al federației, va decite, marți, oportunitatea declanșării unei greve generale pe termen nelimitat incepând din ziua depunerii moțiunii de cenzură


 Autor:
Politica Romaneasca
Adăugat:
25 Mai 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza