Grevă de o oră în Administraţia Publică Locală

Membrii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie au anunţat că nu vor lucra timp de o oră, la începutul programului de astăzi.

Adăugat: 5 Iulie 2016
Ultima actualizare:5 Iulie 2016

Politica Romaneasca
Foto: arhiva
trimite pe mail

Ei cer, în principal, mărirea salariilor.

Corespondentul RRA Oana Negrea la Covasna precizează că aproape 600 de angajaţi din administraţia publică locală din judeţul Covasna participă în această dimineaţă la o grevă generală cu durata de o oră.

Angajaţii Consiliului Judeţean Covasna, ai primăriilor oraşelor Sfântu Gheorghe, Baraolt, Covasna şi Întorsura Buzăului, precum şi ai altor 14 primării din mediul rural, afiliaţi Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie, nu licrează în această dimineaţă, la prima oră de la începerea programului.

Ei protestează, astfel, faţă de nivelul mic de salarizare, neacordarea tichetelor de masă şi a celor de vacanţă. Potrivit liderului sindical, Ferencz Tibór, majoritatea angajaţilor din administraţia publica locală sunt plătiţi cu salariul minim pe economie.

Protestatarii cer mărirea salariilor cu 25%, ameninţând că pe 12 iulie vor organiza o grevă generală de o zi, iar ulterior vor strânge semnături pentru organizarea unei greve generale pe timp nelimitat, începând cu 19 iulie.

 Autor:
Oana Negrea
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
5 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza