Greva de la ROMATSA, declarată legală

Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din România a ameninţat că va declanşa greva generală la 1 septembrie, în cazul în care nu se va ajunge la un acord cu Ministerul Transporturilor privind revendicările formulate.

Adăugat: 28 August 2015
Ultima actualizare:30 August 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Tribunalul Bucureşti a stabilit astăzi drept legală greva generală pe care sindicatul de la compania ROMTASA a anunţat-o pentru 1 septembrie.

Instanţa a respins astfel sesizarea conducerii societăţii pe tema ilegalităţii grevei.

Sindicaliştii ameninţă cu declanşarea acestei acţiuni de protest în cazul în care vor eşua negocierile cu Ministerul Transporturilor pe tema revendicărilor lor.

Ei sunt nemulţumiţi de modul în care au decurs discuţiile de până acum cu membrii conduceii ROMATSA referitoare la contractul colectiv de muncă.

Pe de altă parte, sindicaliştii sunt în continuare dispuşi la negocieri şi nu doresc să se ajungă la grevă, după cum a declarat imediat după aflarea deciziei tribunalului liderul sindicatului serviciilor de trafic aerian din România, Gabriel Tudorache.

"Din punctul nostru de vedere, nu ne dorim această grevă, am mai spus-o de nenumărate ori. Nu dorim să afectămnici imaginea ROMATSA şi nici pasagerii şi acum vom pleca la ROMATSA, unde suntem dispuşi să negociem inclusiv sâmbătă, dumincă, zi şi noapte, să facem tot ce e posibil să avem un contract colectiv de muncă până luni, pentru a evita această grevă generală", a spus Gabriel Tudorache. 

Dacă negocierile vor eşua şi se va ajunge la declanşarea grevei generale, salariaţii ROMATSA sunt dispuşi să asigure mai mult de o treime din activitatea companiei, normă minimă prevăzută de legislaţia internaţională. 

"Dacă se va ajunge la această situaţie, să înceapă greva, ne vom gândi la o soluţie să facem tot posibilul să nu afectăm foarte mulţi din pasageri. Ne gândim chiar undeva să mărim acest procent, să negociem şi să acceptăm undeva la măcar jumătate", a mai spus Gabriel Tudorache.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
28 August 2015
Ultima actualizare:
30 August 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza