Greva de la CFR , în discuţia şedinţei de guvern

Greva de la CFR a fost subiectul discursului pe care l-a susţinut ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, în şedinţa de Guvern, de astăzi.

Adăugat: 22 Martie 2017
Ultima actualizare:22 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor
trimite pe mail

El a anunţat că, în această după-amiază, vor continua negocierile cu reprezentanţii salariaţilor.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc spunea că deşi au existat mai multe runde de discuţii, inclusiv ieri, pe măsurile aplicate în bugetul CFR, cu liderii Federaţiei Sindicale reprezentative pentru acest sector, în această dimineaţă mai mulţi angajaţi ai CFR Infrastructură şi Călători au declanşat o grevă spontană.

Răzvan Cuc spunea că a primit asigurări că această acţiune nu va mai fi declanşată.  

"Contractul colectiv de muncă a expirat pe 21 martie. Reprezentanţii CFR Infrastructură au propus încheierea unui acord până la încheierea noului contract colectiv de muncă însă reprezentanţii sindicali au refuzat să facă acest demers. Vă puneam că am avut întâlnire, inclusiv aseară şi azi dimineaţă cu reprezentanţii. Am primit în cursul serii de ieri asigurări că nu va fi nici o grevă pentru că au fost respectate toate promisiunile care s-au făcut de către companie. În acest moment urmează o nouă rundă de discuţii în cursul zilei de astăzi, la ora 15:00", a menţionat Cuc.

Tot astăzi, miniştrii vor aproba bugetul de venituri şi cheltuieli pentru Fondul de Mediu.

Programul Rabla continuă

Decizie importantă - spunea astăzi, vicepremierul Daniel Constantin, pentru lansarea a 11 măsuri referitoare la protecţia mediului.

În ceea ce priveşte programul Rabla Plus, Daniel Constantin afirma că executivul intenţionează să vină cu măsuri noi ce ar aduce beneficii mai mari acestui program decât până acum, inclusiv achiziţionarea a 1000 de maşini electrice, astfel că prima pentru acest an va ajunge - spunea acesta, la aproximativ 10.000 de euro pentru fiecare beneficiar.

Şedinţă comună de guvern româno-moldoveană

În ceea ce priveşte şedinţa comună româno-moldoveană, ce se va desfăşura mâine la Piatra Neamţ, a fost agreată şi donaţia către Republica Moldova a 96 de microbuze pentru transportul elevilor.

Vicepremierul, Sevil Shhaideh, preciza, la rândul său, că în maximum trei săptămâni aceste microbuze vor ajunge în Piaţa Sfatului din Chişinău.
 Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
22 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza