Greva de avertisment s-a încheiat

Toate trenurile care nu au plecat miercuri, din staţii vor fi reprogramate începând de la ora 9:00, iar cele staţionate pe traseu îşi vor continua drumul spre destinaţiile finale.

Adăugat: 15 Martie 2011
Ultima actualizare:16 Martie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Update-Conform unui comunicat al Ministerului Transporturilor, circulaţia feroviară va reveni la normal în cursul după-amiazei.

 

Cei care şi-au cumpărat deja bilete la trenurile afectate şi nu mai doresc să efectueze călătoria îşi pot recupera banii.

 

 

Trenurile nu au  circulat , miercuri dimineaţă, deoarece sindicaliştii de la Federaţia Mişcare- Comercial nu au ajuns la un acord cu reprezentanţii companiilor feroviare.

 

Miercuri dimineață, între 7:00 şi 9:00 trenurilenu au circulat  conform deciziei  sindicaliștilor  de la Federația -Mișcare Comercial.
Negocierile au durat,  marţi,  aproximativ şapte ore, dar nu au schimbat decizia sindicaliştilor de a declanşa greva de avertisment.Gheorghe Frăţică, preşedintele Federaţiei a declarat că miercuri, între 7:00 şi 9:00 va avea loc greva de avertisment.


 
"Mâine dimineaţă,(miercuri, n.r.) între orele 7:00 şi 9:00, va avea loc greva de avertisment, în urma conflictului de interese pe care l-a declanşat Federaţia Feroviară Naţională Mişcare Comercială.Toate trenurile care se află în circulaţie vor fi duse în prima staţie, iar trenurile care sunt în formare între orele 7:00 şi 9:00 vor sta. Noi am încercat să dezamorsăm acest conflict de interese. De partea noastră a fost toată bunăvoinţa. Nu ştiu ce s-a întâmplat în cele două zile şi nu s-a putut realiza acordul de stingere a acestui conflict", a declarat Gheorghe Frăţică.
 

 

Potrivit liderului sindical de la Mişcare Comercial, Gheorghe Frăţică, decizia a fost luată în urma negocierilor avute, marţi, cu reprezentanţii CFR şi ai Societăţii Naţionale Transport Feroviar, la sfârşitul cărora s-a convenit ca joi, contractele colective de muncă la aceste două unităţi să fie semnate.Dacă procesul-verbal încheiat, marţi,  nu va fi respectat şi CFR-iştii vor rămâne în continuare fără contracte colective de muncă, greva de avertisment va fi declanşată vineri, 17 martie.


Feroviarii sunt nemulţumiţi de faptul că nu au semnat nici până acum contractele colective de muncă, expirate la 31 ianuarie.Alte revendicări ale sindicaliştilor se referă la disponibilizările anunţate pentru acest an, condiţiile de muncă, dar şi la lipsa investiţiilor în infrastructura feroviară.În acelaşi timp, sindicaliștii  vor să tragă un semnal de alarmă în ceea ce priveşte lipsa investiţiilor în sistemul feroviar românesc.


 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu, Alina Dobrinescu
Adăugat:
15 Martie 2011
Ultima actualizare:
16 Martie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza