Grevă de avertisment în toate spitalele din țară, luni

În toate spitalele din ţară, luni, va avea loc o grevă de avertisment de două ore.

Adăugat: 6 Mai 2018
Ultima actualizare:6 Mai 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În intervalul 9:00-11:00, asistentele, personalul TESA şi cel din laboratoare vor întrerupe lucrul, urmând să fie asigurate doar urgenţele.

Vicepreşedintele SANITAS Mureş, Aurelian Varvara, a vorbit la Radio România Târgu Mureş despre nemulţumirile angajaţilor din Sănătate.

"Sporurile şi orele suplimentare şi gărzile, conform legii, n-au voie să depăşească 30% din fondul de salarii. Şi noi am cerut pentru sistemul sanitar o derogare, pentru că de obicei se depăşeşte şi în multe spitale din România sporurile s-au acordat la minim sau sub minim şi au apărut pierderi salariale de până la 1.000 de lei la unele persoane. De asemenea, s-a încercat distrugerea echipei medicale, făcându-se discriminare: s-a mărit salariile la medici, şi la asistente, iar infirmiere, brancardieri, biologi, farmacişti, radiologi, moaşe au fost uitaţi", a spus Aurelian Varvara.

Federaţia SANITAS a anunţat că a strâns peste 50.000 de semnături, îndeplinind condiţiile pentru declanşarea grevei generale în data de 11 mai.

În cursul acestei săptămâni, reprezentanţii sindicaliştilor au purtat discuţii cu miniştrii muncii, sănătăţii şi finanţelor, fără să se ajungă însă la un acord. O nouă rundă de negocieri va avea loc peste două zile, de această dată cu premierul Viorica Dăncilă.

"În urma întâlnirii pe care a avut-o doamna ministru Sorina Pintea cu reprezentanţii Federaţiei Sindicale din Sănătate, am văzut propunerile formulate de aceştia. Am hotărât ca marţi, 8 mai, la ora 10:00, să avem împreună cu ministrul muncii, ministrul sănătăţii, ministrul de finanţe o întâlnire cu reprezentanţii Federaţiei Sindicale din Sănătate pentru a vedea nemulţumirile acestora şi să vedem ce soluţii putem găsi pentru problemele pe care le ridicăm", a spus Viorica Dăncilă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Mai 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza