Grecia nu va plăti datoria către FMI

Grecia nu îşi va achita astăzi datoria către Fondul Monetar Internaţional, în valoare de 1,6 miliarde de euro, a confirmat ministrul elen de Finanţe, Yanis Varoufakis.

Adăugat: 30 Iunie 2015
Ultima actualizare:30 Iunie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Pe de altă parte, preşedintele CE, Jean Claude Juncker, a avut astăzi o convorbire telefonică cu premierul grec, Alexis Tsipras, căruia i-a oferit o propunere de ultim moment. 

Preşedintele CE, Jean Claude Juncker, i-a oferit premierului grec Alexis Tsipras o propunere de ultim moment, spunea astăzi purtătorul de cuvânt, o propunere menită să deblocheze criza din Grecia.

CE, fiind mediator, va căuta o soluţie până în ultimul moment - a precizat purtătorul de cuvânt.

El a spus că dl Juncker i-a propus premierului Tsipras să accepte cel mai recent plan al creditorilor, cel de sâmbăta trecută, să consulte poporul grec privind această propunere şi să pledeze în faţa acestuia pentru un "da" la referedumul de duminică, ceea ce ar însemna ulterior, în opinia lui Juncker, convocarea unei reuniuni a Eurogroup-ului, săptămâna viitoare.

Purtătorul de cuvânt a refuzat să ofere alte detalii şi spune că doar poate contura ideea acestei propuneri.

Au fost întrebări în sala de presă a CE dacă prin faptul că preşedintele CE i-a solicitat premierului grec să pledeze în faţa poporului elen pentru un "da" la referendum nu e o ingerinţă în politica internă a acestei ţări.

Purtătorul de cuvânt a refuzat să comenteze acest aspect; în acelaşi timp, el a spus că propunerea CE privind un plan de investiţii al executivului de 35 de miliarde de euro rămâne pe masă ca o ofertă pentru guvernul grec, ca parte a acestei propuneri de ultim moment, în esenţă pentru a ajuta poporul elen, potrivit preşedintelui CE.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
30 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza