Grecia, ameninţată să se intoarcă la drahmă

Grecia are nevoie de un împrumut de 130 de miliarde de euro pentru a putea rămâne în zona euro.

Adăugat: 4 Ianuarie 2012
Ultima actualizare:4 Ianuarie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Dacă nu va reuşi să obţină un nou acord de finanţare internaţională, de 130 de miliarde de euro,  Grecia va fi nevoită să părăsească zona euro, a avertizat purtătorul de cuvânt al guvernului elen Pantelis Kapsis.

Acesta a susţinut că Grecia se va întoarce la drahmă dacă nu va reuşi să obţină un nou acord de finanţare internaţională.

Următoarele trei luni vor hotărî totul, a subliniat oficialul elen.

În luna martie, Grecia va intra în insolvenţă fără acest ajutor.

Executivul de la Atena îşi concentrează eforturile pentru a ajunge la o înţelegere cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, dar mai ales cu deţinătorii privaţi de obligaţiuni greceşti.

Contribuţia voluntară a acestora din urmă la pachetul financiar, în principal bănci şi companii de asigurări, se dovedeşte a fi un obiectiv dificil.  

Amintim că, oficial, posibilitatea ieşirii Greciei din zona euro a fost respinsă până acum atât de către Comisia Europeană, cât şi de autorităţile elene.

Pentru continuarea programului de asistenţă financiară în derulare şi stabilirea detaliilor noului acord, în valoare totală de 130 de miliarde de euro, creditorii internaţionali sunt aşteptaţi să sosească la Atena la mijlocul lunii ianuarie.Autor:
Monica Chihaia
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
4 Ianuarie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza