Grațierea și modificarea Codurilor penale, adoptate de Guvern

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a anunțat că Guvernul a adoptat un proiect de lege privind grațierea. Totodată, Guvernul a adoptat prin Ordonanţă de Urgenţă, modificarea codurilor penale.

Adăugat: 31 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:31 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Florin Iorache, ministrul Justiției
trimite pe mail

Guvernul a adoptat, în şedinţa de marţi, un proiect de lege privind graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate, a anunţat ministrul Justiţiei, Florin Iordache.

Proiectul de lege urmează să meargă în Parlament.

"Am adoptat o serie de măsuri care vizează evitarea unei hotărâri pilot la CEDO şi în acest sens am adoptat proiectul de lege privind graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate. Cel de-al doilea proiect de lege vizează Legea pentru completarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor", a declarat Florin Iordache la Palatul Victoria.

Potrivit lui Iordache, Legea privind graţierea unor pedepse "nu vizează violatorii, faptele de corupţie, actele cu violenţă, recidiviştii, pedepsele cu suspendare", prioritară fiind recuperarea prejudiciului.

Totodată, Guvernul a adoptat prin Ordonanţă de Urgenţă, modificarea codurilor penale.

"Cel de-al treilea act normativ pe care l-am adoptat astăzi este vorba de Ordonanța de urgență pentru modificarea și completarea Legii 296 Cod Penal și a Legii 135 Cod de procedură penală. Practic, prin această ordonanță de urgență, am făcut și am pus în concordanță deciziile Curții Constituționale care (...) trebuiau să fie implementate fie de către Guvern, fie de către Parlament", a declarat Iordache.

Parchetul General şi DNA, dar şi Departamentul de luptă antifraudă, instituţie aflată în subordinea guvernului, au criticat intenţia guvernului de a modifica Codul Penal şi Codul de procedură penală.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
31 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza