Graţierea şi Codurile Penale, în dezbatere publică la Ministerul Justiţiei

Ministerul Justiţiei organizează astăzi o dezbatere publică pe marginea documentelor referitoare la graţiere şi modificarea Codurilor Penale, pe care Guvernul vrea să le adopte.

Adăugat: 30 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:30 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat că reprezentanţii presei vor avea acces la dezbatere, inclusiv cei care nu s-au înscris pentru participare.

S-au înscris peste 200 de persoane.

Florin Iordache, a mai anunţat că la dezbatere sunt aşteptaţi toţi cei înscrişi, lucrările urmând să aibă loc, cel mai probabil, în două serii, din cauza capacităţii limitate a sălii.

Timpul alocat fiecărei intervenţii este de trei minute pentru fiecare participant, potrivit Ministerului Justiţiei.

În funcţie de rezultatele acestei consultări, executivul va decide cum va adopta proiectele - prin ordonanţă de urgenţă, prin asumarea răspunderii sau trimiterea în Parlament a unui pachet legislativ.

Discuţiile au loc în condiţiile în care aseară au avut loc cele mai ample proteste de stradă faţă de aceste două proiecte

Proiectul de ordonanţă prevede, printre altele, că sunt graţiate în întregime pedepsele cu închisoarea până la 5 ani inclusiv, dar de graţiere nu beneficiază recidiviştii şi cei care au comis o serie de infracţiuni prevăzute de Codul Penal sau de legi speciale.

Proiectul de modificare a codurilor penale menţionează, printre altele, că abuzul în serviciu va fi considerat infracţiune doar în cazul producerii unei pagube de peste 200.000 de lei, iar limita maximă a pedepsei se reduce de la 7 la 3 ani de închisoare.

Amintim că, ieri, în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară şi din diaspora, au avut loc proteste faţă de intenţia Guvernului de a adopta ordonanţe de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codului Penal.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
30 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza