Gorghiu: Modificarea Legii de organizare a SRR şi SRTV nu este o soluţie

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu susține că iniţiativa legislativă a deputatului PSD, Georgică Severin, nu rezolvă problemele din TVR, dar ar putea afecta activitatea Radioului public.

Adăugat: 16 Martie 2016
Ultima actualizare:16 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Alina Gorghiu, copreședinte PNL
trimite pe mail

Modificarea Legii de funcţionare şi organizare a Radioului şi Televiziunii publice nu este o soluţie, susţine copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

Ea a precizat la o dezbatere organizată de Bucureşti FM că iniţiativa legislativă a deputatului PSD Georgică Severin nu rezolvă problemele din TVR, dar ar putea afecta activitatea Radioului public.

"Eu sper că această iniţiativă va fi respinsă de plen, motiv pentru care vom discuta în continuare despre TVR, dar în termeni de soluţii şi măsuri pentru salvarea Televiziunii publice, nu pentru birocratizarea ei mai mult decât e cazul", a spus Alina Gorghiu.

Deputata UNPR Luminiţa Adam a susţinut la aceeaşi dezbatere că Televiziunea şi Radioul publice trebuie tratate separat, pentru că au situaţii diferite.

Ea consideră că legea de funcţionare şi organizare a celor două instituţii este învechită, dar trebuie schimbată numai după dezbateri serioase, la care să participe toate părţile implicate.

"Legea ar trebui adaptată zilelor în care trăim. Totuşi vorbim despre o lege din 1994. Chiar se impune o lege a audiovizualului foarte bine făcută şi adaptată noilor condiţii. Ar trebui adusă toată lumea la masă şi toţi ar trebui să ajungă la concluzia că nu se mai poate aşa, că trebuie să modificăm şi trebuie să modificăm în bine", a spus Luminiţa Adam. Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
16 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza