Gorghiu: Modificarea Legii de organizare a SRR și SRTV ar duce la distrugerea Radioului Public

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, susține că inițiativa legislativă a PSD privind modificarea Legii de organizare a SRR și SRTV ar duce la distrugerea Radioului și Televiziunii Publice.

Adăugat: 27 Februarie 2016
Ultima actualizare:27 Februarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Alina Gorghiu, copreședinte PNL
trimite pe mail

PNL se pronunță împotriva proiectului PSD de modificare a  Legii de funcționare a Radioului și Televiziunii Publice, pe motiv că acesta nu are nicio legătură cu ideea de resuscitare a unei instituții (TVR) care este in colaps.

"Am condamnat de foarte multe ori public faptul că se inițiază proiecte de lege fără dezbatere publică, fără a consulta factorii de decizie din media, fără a consulta specialiști din domeniu și colac peste pupăză procedura este una de urgență", a afirmat Alina Gorghiu, într-un interviu pentru Radio România Actualități.

Mai mult, separarea funcţiei de preşedinte al Consiliului de Administraţie de cea de director general în cazul Radioului şi Televiziunii Publice nu rezolvă situaţia financiară în care se află TVR, spune Alina Gorghiu.

consideră că separarea funcţiei de preşedinte al Consiliului de Administraţie de cea de director general în cazul radioului şi televiziunii publice nu rezolvă situaţia financiară în care se află TVR. - See more at: http://www.romania-actualitati.ro/modificarea_legii_srr_srtv_nu_trebuie_amendata_ci_respinsa_direct-87222#sthash.cmHQXJ2L.dpuf

Radioul nu trebuie gândit "în tandem" cu Televiziunea

Gorghiu susține că Radioul public nu trebuie gândit "în tandem" cu Televiziunea, cel puțin din punct de vedere al situației financiare.

Liderul PNL atrage atenția că inițiativa legislativă de modificare a Legii Radioului și Televiziunii Publice ar distruge Radioul Public și ar menține TVR în "stare de colaps".

"Problemele sunt unele care durează de mai multă vreme la Televiziunea Publică, ar fi păcat să gândim Radioul Public în același tandem cu TVR, cel puțin din punct de vedere al situației financiare și această lege ar duce la distrugerea Radioului Public, odată cu menținerea Televiziunii Române în această stare de colaps", a afirmat Alina Gorghiu.

PNL respinge categoric inițiativa legislaltivă

PNL va pleda pentru respingerea categorică a acestei inițiative.

"Nu cred că această inițiativă trebuie amendată, trebuie să pledăm pentru respingere categorică. Această inițiativă distruge tot ce a mai rămas bun în aceste instituții publice care sunt simboluri naționale", a spus Gorghiu.

AUDIO Interviul integral acordat de președintele PNL, Alina Gorghiu, pentru Radio România Actualități. Reporter: Cătălin Purcaru.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza