Gigel Știrbu solicită o întâlnire cu premierul pe tema eliminării taxei radio-tv

Preşedintele Comisiei de Cultură a Camerei Deputaţilor, Gigel Ştirbu, se va întâlni cu primul ministru în legătură cu finanţarea taxei radio-TV.

Adăugat: 26 Octombrie 2016
Ultima actualizare:26 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Gigel Știrbu, preşedintele Comisiei de Cultură a Camerei Deputaţilor
trimite pe mail

Preşedintele Comisiei de Cultură a Camerei Deputaţilor, Gigel Ştirbu, a anunţat astăzi că va solicita o întâlnire cu premierul Dacian Cioloş şi cu ministrul finanţelor, Anca Dragu, în legătură cu impactul pe care l-ar putea avea eliminarea taxei radio-tv asupra posturilor publice de radio şi televiziune.

Legea prin care peste 100 de taxe vor fi eliminate de la începutul anului viitor, inclusiv taxa radio-tv, a fost adoptată ieri de Camera Deputaţilor, care era for decizional în acest caz şi urmează să ajungă, pentru promulgare, la preşedintele Klaus Iohannis.

"În cursul săptămânii următoare vom solicita o întrevedere cu ministrul de finanţe şi cu primul ministru. Iniţiatorul acestei legi, respectiv domnul deputat Dragnea, spunea că în bugetul pe anul viitor se vor regăsi sumele necesare, respectiv un miliard de lei pentru cele două instituţii. De unde domnia sa ia aceste sume? Ministrul finanţelor doamna Dragu a spus că nu există sursă bugetară pentru finanţarea celor două instituţii şi, ca atare, există posibilitatea ca guvernul să atace la Curtea Constituţională această lege votată ieri în plenul parlamentului", a spus Gigel Ştirbu. Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza