Gigel Ştirbu: Modificarea legii SRR și SRTV nu rezolvă situația Televiziunii

Proiectul de modificare a Legii de funcţionare a SRTV şi TVR, propus de social-democratul Georgică Severin, nu rezolvă situaţia din TVR, susține Gigel Știrbu.

Adăugat: 28 Februarie 2016
Ultima actualizare:28 Februarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Gigel Știrbu, președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților
trimite pe mail

Proiectul de modificare a legii de funcţionare a Societăţilor Române de Radiodifuziune şi de Televiziune, propus de social-democratul Georgică Severin, nu rezolvă situaţia în care se află televiziunea publică, afirmă deputatul liberal şi preşedinte al comisiei de cultură din Camera inferioară a Parlamentului, Gigel Ştirbu.

După cum ne-a transmis redactorul RRA, , Andrei Şerban, acesta a atras atenţia că propunerea legislativă nu face decât să creeze o nouă funcţie de conducere la cele două instituţii:

"Un articol din această proiecţie legislativă spune faptul că preşedintele Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune nu mai deţine funcţia şi de director general, ceea ce mă poate duce cu gândul că directorul unei instituţii de media poate fi schimbat de către consiliul de administraţie, care are o mare componentă politică, o dată la două luni. Păi, un om care este schimbat din două în două luni nu mai poate face performanţă", a spus Gigel Ştirbu.

AUDIO Interviul integral cu Gigel Știrbu. Realizator: Andrei Șerban.

Şi fostul preşedinte-director general al Radioului Public, Andrei Dimitriu, este de părere că cele două funcţii de conducere trebuie să rămână unite.

"Este extrem de important ca decizia finală să fie asumată de un singur om. În situaţia Televiziunii este obligatoriu să fie cineva care a făcut gestiunea într-o astfel de situaţie, evident, trebuie să ştie ce înseamnă televiziunea publică", a spus Andrei Dimitriu.

El a precizat că, în perioada în care a condus Radioul public, şi celelalte instituţii similare din Europa aveau în frunte persoane care ocupau ambele funcţii, cea de preşedinte al Consiliului de Administraţie şi cea de director general.

AUDIO Interviul integral cu Andrei Dimitriu. Realizator: Andrei ȘerbanAutor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza