Ghorghiu şi Blaga acuză PSD de nivelul crescut de sărăcie din zona Moldovei

Liderii PNL Vasile Blaga şi Alina Gorghiu, au acuzat, din nou, azi, PSD de faptul că judeţul Vaslui are un nivel de trai foarte scăzut.

Adăugat: 2 Octombrie 2015
Ultima actualizare:2 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Copreşedinţii PNL, Alina Ghorghiu şi Vasile Blaga
trimite pe mail

Cei doi co-preşedinţi au fost prezenţi azi, Vaslui şi s-au referit la sărăcia zonei Moldovei şi a judeţului Vaslui,

"'Constatăm că ne aflăm într-un judeţ care se confruntă cu probleme foarte serioase. Aş vrea de data aceasta să pun punctul pe I, pentru că în general vorbim de probleme, vorbim de lipsa de infrastructură în Moldova, vorbim de nivelul crescut de sărăcie, de gradul ridicat al şomajului, însă niciodată nu arătăm vinovaţii. În opinia mea, vinovatul este administraţia pesedistă, care, cu mici sincope, de 25 de ani, a fost la cârma acestui judeţ", a declarat Alina Gorghiu.

Acesta a subliniat că Vasluiul este unul dintre cele mai sărace judeţe ale României şi că ar trebui ca premierul Ponta să vină în acest judeţ pentru a le vorbi vasluienilor "despre creşterea economică şi despre excedentul bugetar".

"Vasluiul este unul dintre judeţele care se menţin pe harta sărăciei. Evident că l-aş putea invita pe domnul Ponta să vină aici şi să le vorbească astăzi vasluienilor despre creşterea economică şi despre excedentul bugetar pe care domnia sa l-ar fi obţinut prin tăierile de investiţii. N-aş vrea să aud răspunsul, că mi-ar fi ruşine", a mai spus Gorghiu.

La rândul sau, Vasile Blaga a afirmat că o autostrada modernă, care să facă legătura dintre Moldova şi Transilvania ar fi o soluţie foarte bună, adăugând că PSD nu arată niciun interes pentru această problemă.

"Suntem, din nefericire, într-un judeţ din cea mai saraca euroregiune a României si una dintre cele mai sarace din Europa. Observam cu tristete ca, în condiţiile în care suntem într-o zonă prielnică PSD-ului, n-a existat niciun interes faţă de această regiune care sărăceşte şi mai mult. Diferenţa de dezvoltare între această regiune şi cele din vest, în loc să scadă, creşte. Dacă ne uităm în masterplanul prezentat de Ponta, o să vedem 'atenţia' pe care o acordă Moldovei. Dimpotrivă, dacă ne uităm la programul nostru de guvernare, vedem că o autostrada care să lege Moldova de Transilvania este o prioritate", a afirmat co-preşedintele PNL, Vasile Blaga, informează corespondentul RRA.Autor:
Alina Darie
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
2 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza