Ghinea: România va întârzia depunerea PNRR la Comisia Europeană

Ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea declară că termenul recomandat era 30 aprilie, însă mai sunt necesare discuţii cu reprezentanţii europeni.

Adăugat: 25 Aprilie 2021
Ultima actualizare:25 Aprilie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Ministrul investițiilor și proiectelor europene, Cristian Ghinea. Foto: https://mfe.gov.ro.
trimite pe mail

România va întârzia cu câteva săptămâni depunerea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) la Comisia Europeană (CE), a declarat ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

Demnitarul a precizat că termenul recomandat era 30 aprilie, însă mai sunt necesare discuţii cu reprezentanţii europeni.

Nu suntem singura ţară care întârzie depunerea documentului, a menţionaţi ministrul la un post de televiziune:

Cristian Ghinea: Ideea ar fi că oricum, dacă nu e 30 aprilie, şi decizia va fi luată săptămâna viitoare, am programată o nouă întâlnire cu doamna Vestager, vicepreşedinta Comisiei, marţi şi atunci o să decidem împreună care va fi calendarul. Va fi maxim ma. Deci vorbim de un delay de ordin de săptămâni. Pentru că dacă mai lucrăm la componente, apoi, evaluarea poate să fie mai rapidă.

La Palatul Cotroceni are loc luni o întâlnire pe această temă, în care se va discuta despre ce trebuie îmbunătăţit la acest plan, astfel încât să fie acceptat la Bruxelles, iar România să primească cele 30 de miliarde de euro disponibile. Comisia Europeană a trimis o serie de observaţii şi obiecţii la schiţa iniţială de proiect înaintată de România.

PNRR a fost adoptat recent de guvern şi reprezintă un mecanism în urma căruia vor fi alocaţi României o serie de bani europeni.

Social-democraţii cer discutarea planului în Parlament şi ameninţă că iau în calcul greva parlamentară.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 Aprilie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza