Gheorghe Nichita, sub control judiciar

Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, urmărit penal sub mai multe capete de acuzare, va fi cercetat sub control judiciar, potrivit deciziei luate ieri de judecătorii Tribunalului Bucureşti.

Adăugat: 2 Mai 2015
Ultima actualizare:8 Mai 2015

Politica Romaneasca
Foto: Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iaşi
trimite pe mail

Aceeaşi măsură a fost aplicată şi în cazul şefului poliţiei locale Iaşi şi a unui şef de serviciu din această instituţie.

Decizia instanţei nu este însă definitivă şi poate fi contestată de procurori, care ceruseră arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor trei.

Primarul social-democrat, Gheorghe Nicihita, fusese reţinut pentru 24 de ore într-o cauză penală în care este acuzat că în primele luni ale acestui an i-ar fi pus pe poliţiştii comunitari ieşeni să spioneze anumit persoane, inclusiv prin instalarea unei aplicaţii de tip spy pe telefonul mobil al uneia dintre persoanele respective.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au formulat împotriva acestuia patru acuzaţii, între care cea de instigare la folosirea de date care conţin informaţii ce nu sunt date publicităţii şi cea de instigare la abuz în serviciu.

Edilul urma, conform surse citate, să folosească informaţiile inclusiv pentru a permite accesul unor persoane neautorizate la ele cu scopul de a obţine personal foloase necuvenite.

În această cauză în care DNA a beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI, şeful poliţiei locale Iaşi este acuzat, de asemenea, de abuz în serviciu şi utilizarea nejustificată de date personale, iar subordonatul său de complicitate la abuz în serviciu, acces ilegal la un sistem informatic şi operaţiuni ilegale cu dispozitive informatice.Autor:
Roman Muşat
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
2 Mai 2015
Ultima actualizare:
8 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza