Gheorghe Ialomiţianu: Salvarea TVR nu vine dintr-o modificare legislativă

Deputatul PNL, Gheorghe Ialomiţianu, consideră că iniţiativa senatorului PSD, Georgică Severin privitoare al modificarea Legii de funcţionare a SSR şi SRTV nu va rezolva situaţia din TVR.

Adăugat: 4 Martie 2016
Ultima actualizare:4 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Gheorghe Ialomiţianu, deputat PNL
trimite pe mail

Iniţiativa legislativă, a senatorului PSD Georgică Severin, de modificare a legii de funcţionare a SRR şi SRTV, nu rezolvă problema financiară a televiziunii publice, ba mai mult încurcă şi radioul public, este de părere deputatul PNL, Gheorghe Ialomiţianu.

El a declarat că soluţia pentru salvarea TVR, nu vine dintr-o modificare legislativă, ci este nevoie de numirea urgentă a unui Consiliu de Administraţie şi de o susţinere financiară din partea Guvernului.

Despre propunerea preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu ca TVR să intre în procedură de insolvenţă,  Ialomiţianu crede că aceasta ar putea fi o soluţie doar în cazul în care măsura este însoţită de un program de restructurare susţinut financiar de către Guvern,

Reamintim că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a subliniat, într-o dezbatere la TVR, că până luni va pregăti un pachet de măsuri pe baza cărora Televiziunea Română să poată solicita intrarea în insolvenţă. El a precizat că va exista o prevedere specială, potrivit căreia TVR nu poate  fi declarată în faliment, având în vedere că este o instituţie de interes public.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
4 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza