Gheorghe Ialomiţianu: Bugetul pe 2013 este unul al sărăciei

Deputatul PDL, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat că bugetul de stat pe 2013 este unul al sărăciei şi stagnării, axat pe creşterea cheltuielilor de consum şi reducerea investiţiilor.

Adăugat: 7 Februarie 2013
Ultima actualizare:7 Februarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Gheorghe Ialomiţianu a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă că bugetul pe 2013 "poate conduce la intrarea României în recesiune".

"PDL consideră că bugetul de stat pe 2013 este un buget al sărăciei bazat pe creşterea de impozite şi taxe şi pe tăierea de investiţii. Concluzia PDL este una singură: românii vor trăi în 2013 mai rău decât în 2012", a afirmat fostul ministru al Finanţelor într-o conferinţă de presă.

Deputatul PDL a mai spus că bugetul de stat "îi afectează pe toţi românii".

"Ne pare rău că PSD şi PNL au blocat discutarea bugetului, atât în Parlament, cât şi prin aducerea în spaţiul public a multor altor subiecte. USL trebuia să dea dovadă de mult mai multă seriozitate şi responsabilitate în faţa românilor. Bugetul de stat pe 2013 nu-i afectează numai pe bugetari şi pensionari. În primul rând este un buget al sărăciei. De ce ? Este construit pe inflaţie, pe creşterea preţurilor. Guvernul USL, de când a venit la putere, dă cu o mână şi ia cu două. Spunea ministrul Bugetului că este un buget de creştere economică, bazându-se pe creşterea veniturilor, dar numai ale bugetarilor şi pensionarilor", a adăugat Ialomiţianu.

De asemenea, Ialomiţianu a mai spus că impozitul forfetar din agricultură, creşterea preţurilor la energie şi gaze şi tăierea investiţiilor cu 26% îi va afecta serios pe români şi va lovi în clasa de mijloc.

"Nu numai de la PDL spunem că puterea de cumpărare a românilor scade pe zi ce trece. Aţi văzut, guvernatorul BNR a spus că inflaţia în prima jumătate a anului va ajunge la 5%-6%. Şi nu ştim ce se va întâmpla în a doua jumătate pentru că totul depinde de anul agricol. (...) Au crescut impozitele şi taxele. (...) Agricultorii, micii producători agricoli, au primit o lovitură prin acel impozit forfetar.(...) Se pune în pericol chiar consolidarea clasei de mijloc", a declarat Gheorghe Ialomiţianu.

Cât priveşte reducerea fondurilor alocate investiţiilor, Ialomiţianu a menţionat "o investiţie foarte importantă din Bucureşti, metroul din Drumul Taberei".

"Acea investiţie va fi pusă în funcţiune peste patru ani. M-am uitat şi la investiţiile departamentului condus de domnul ministru Şova (Dan Şova - n.r.). Acele investiţii trebuiau cuprinse în legea bugetului. M-am uitat în fundamentarea bugetului, are investiţii mici. Eu cred că departamentul ministrului Şova ar trebui să poarte următoarea denumire: departamentul micilor proiecte", a susţinut fostul ministru al Finanţelor.

Gheorghe Ialomiţianu a concluzionat că "bugetul pe 2013 este unul al sărăciei".

"Nu este nici măcar un buget al menţinerii puterii de cumpărare. Este un buget al stagnării din punct de vedere economic. Este posibil să ne întoarcem la recesiune. Am fost la un pas în 2012, să vedem cifrele din ultimul trimestru.(...) Şi în 2013 se duce aceeaşi politică, de creştere a inflaţiei, de tăiere a investiţiilor, de împovărare a populaţiei. Deci în concluzie, românii în 2013 o vor duce mai rău decât în 2012", a mai declarat fostul ministru al Finanţelor.Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
7 Februarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza