Gheorghe Funar solicită audierea preşedintelui Băsescu şi a premierului Ponta de CCR
Candidatul independent Gheorghe Funar va depune astăzi o sesizare la Curtea Constituţională pe subiectul ofiţerului acoperit al SIE, prin care cere audierea preşedintelui Traian Băsescu şi a premierului Victor Ponta.
Adăugat: 16 Octombrie 2014
Ultima actualizare:17 Octombrie 2014
Foto: Gheorghe Funar, candidat independent la alegerile prezidenţiale
Potrivit lui Gheorghe Funar, Curtea Constituţională este singura care are atribuţii în asigurarea respectării legilor în procesul electoral.
"În această întâmpinare pe care o voi depune la Curtea Constituţională, voi solicita Curţii să citeze şi să audieze doi martori: pe unul îl cheamă Traian Băsescu şi pe celălalt Victor Viorel Ponta, actualul preşedinte al României şi actualul premier. Singura, după părerea mea, este Curtea Constituţională care poate decide ce se întâmplă în această situaţie", consideră Funar.
Zilele trecute Traian Băsescu a declarat că Victor Ponta a fost ofiţer al SIE între anii 1997 şi 2001, reaminteşte redactorul RRA Andreea Prisăcariu.
Ponta consideră că Traian Băsescu a atacat justiţia şi serviciile de informaţii
Victor Ponta, candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC, a declarat la Târgu Jiu că Traian Băsescu a atacat justiţia şi serviciile de informaţii în încercarea de a lovi electoral prin afirmaţiile cu privire la faptul că ar fi fost ofiţer acoperit al SIE.
"Eu cred că domnul Băsescu trebuie să răspundă în faţa justiţiei nu pentru jignirea sau insultarea mea, ci pentru lucrurile foarte grave pe care le-a comis împotriva României, în calitate de şef de stat. Eu v-am spus ceea ce cred eu că trebuie să fac dacă vreau să fiu un preşedinte bun, să nu mă cobor la nivelul domnului Băsescu, ci să încerc să le spun oamenilor ce lucruri bune putem să facem împreună", a afirmat el.
A consemnat corespondentul RRA, Titus Stoichiţoiu.
Monica Macovei cere lămuriri de la Traian Băsescu
Candidatul independent Monica Macovei consideră că este nevoie să se afle şi de unde a aflat preşedintele Traian Băsescu informaţia că Victor Ponta a fost ofiţer SIE.
Monica Macovei vrea să ştie şi de ce şeful statului nu a spus nimic până acum.
"De unde a avut preşedintele Băsescu informaţia că Ponta este spion, de ce preşedintele Băsescu nu l-a revocat pe Meleşcanu când a aflat că acesta face jocuri politice, dacă Mihai Răzvan Ungureanu a ştiut că Victor Ponta este spion în anul 2009, când Victor Ponta a fost numit ministru în Guvernul Boc. Candidaţii de miniştri sunt verificaţi de servicii", a enumerat aceasta.
Declaraţia a fost consemnată de corespondentul RRA, Mădălin Iacob.
Klaus Iohannis consideră că Unirea cu R. Moldova se poate realiza doar în interiorul UE
Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a declarat că România şi Republica Moldova au o relaţie unică în spaţiul european. El consideră că posibilitatea de unire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului se poate realiza doar în interiorul UE.
"Dacă integrarea europeană a Moldovei funcţionează bine, atunci cu siguranţă se creează premisele pentru o aprofundare. Unificarea cu România este un lucru pe care doar Bucureştiul îl poate oferi şi doar Chişinăul îl poate accepta. Iar dacă moldovenii doresc să se unifice cu România, nimeni nu-i poate opri", a spus Iohannis.
A consemnat redactorul RRA, Mugur Mihăiţă.
Sorin Ilieşiu:Călin Popescu-Tăriceanu, cel mai potrivit pentru preşedintele României
Senatorul Sorin Ilieşiu, susţinător al candidatului independent Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat la Radio România Actualităţi, că viitorul preşedinte trebuie să-i reprezinte pe toţi românii, indiferent de apartenenţa lor.
În opinia sa, Călin Popescu-Tăriceanu are cea mai bogată experienţă politică pentru a fi preşedintele României.
"Preşedintele viitor al ţării noastre trebuie să fie un mediator al societăţii, un om care să ne unească, nu să ne divizeze, nu să bage zâzanie continuu între diferite categorii de români", a afimat Ilieşiu la emisiunea- dezbatere de la RRA.
Vicepreşedintele UDMR, Lászlo Borbély: Kelemen Hunor este un om al dialogului
Tot în cadrul dezbaterii electorale de la RRA, vicepreşedintele UDMR, Lászlo Borbély, susţinător al candidatului Kelemen Hunor, a afirmat că liderul Uniunii a demonstrat de-a lungul activităţii sale politice, că este un om al dialogului şi al compromisului.
El susţine că Kelemen Hunor poate reprezenta cu succes interesele tuturor cetăţenilor.
"Kelemen Hunor poate să aibă o propunere viabilă pentru următorii ani, în care, într-adevăr, ar trebui să avem mai multă empatie unul faţă de celălat, mai puţine scandaluri şi să reprezinte acel rol de mediator, care este unul din cele mai importante roluri ale unui preşedinte", a afirmat László Borbély.
Ruxandra Lungu pledează pentru Corneliu Vadim Tudor în funcţia supremă în stat
Candidatul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a fost reprezentat de Ruxandra Lungu, membru în Biroul Permanent al partidului.
Ea a afirmat că viitorul preşedinte al ţării trebuie să fie un bun patriot şi un bun apărător al interesului naţional. Ruxandra Lungu a mai precizat, că şeful statului nu trebuie să accepte compromisuri care vizează integritatea ţării.
"Trebuie să fie cinstit şi să nu-şi pună interesele personale înaintea intereselor cetăţenilor. România nu are voie să fie o ţară săracă la resursele care dispune. Numai cine n-a fost la guvernare o mai poate salva de la dezastru", a afirmat ea la emisiunea de la RRA.
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
16 Octombrie 2014
Ultima actualizare:
17 Octombrie 2014
Articole pe aceeasi tema