Gheorghe Funar: PRM, împotriva exploatării cu cianuri la Roşia Montană

Preşedintele PRM, Gheorghe Funar, a declarat, miercuri, la Oradea, că partidul său nu este de acord cu explotările de la Roşia Montană şi nici cu cele de gaze de şist. El a anunţat că PRM se reorganizează pentru Congresul din 2014.

Adăugat: 6 Noiembrie 2013
Ultima actualizare:6 Noiembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderul PRM a anunţat că Partidul România Mare se află într-un proces de reformare, democratizare şi întinerire, declanşat după desfăşurarea Congresului extraordinar al partidului, în urma căruia acesta a devenit preşedintele partidului, informează corespondentul RRA.

În lunile următoare vor avea loc alegeri de la nivel de organizaţie de comună până la organizaţia judeţeană, a precizat Gheorghe Funar, care a adăugat că timp de un an, până la desfăşurarea celui de-al 6-lea congres al PRM în toamna anului 2014, se introduce o excepţie ce permite oricărui doritor să candideze pentru o funcţie de conducere, indiferent dacă are sau nu vechime în partid.

Liderul PRM a mai anunţat că, în prezent, în fiecare organizaţie se desfăşoară strângerea de semnături pentru reînscrierea partidului şi participarea la alegerile din anul 2014.

La conferinţa de presă de miercuri, Gheorghe Funar a condamnat retrocedările de imobile din Transilvania şi acordarea, de către Republica Ungară, a dublei cetăţenii – română şi maghiară – multor etnici maghiari din România.

În opinia sa, aceste acţiuni ar conduce la anexarea regiunii de către Statul ungar.

S-a atins deja numărul de 3,5 milioane de cetăţeni cu dublă cetăţenie, a atras atenţia Funar.

În altă ordine de idei, liderul PRM a mai spus că partidul său nu este de acord cu proiectul referitor la exploatarea aurului de la Roşia Montană şi nici cu cea a gazelor de şist.

“PRM se pronunţă atât împotriva exploatării cu cianuri la Roşia Montană, cât şi împotriva exploatării gazelor de şist prin metodra fracturării hidraulice”, a mai declarat preşedintele PRM Gheorghe Funar, potrivit  corespondentului  RRA,  Stelian–Radu Cacuci.Autor:
Stelian-Radu Cacuci
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
6 Noiembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza