Gheorghe Funar candidează independent la Președinția României

Președintele PRM - Aripa Funar - și-a anunțat intrarea în competiția prezidențială, ca independent, susținut de mai multe partide politice şi organizaţii neguvernamentale.

Adăugat: 3 August 2014
Ultima actualizare:3 August 2014

Politica Romaneasca
Foto: Gheorghe Funar
trimite pe mail

Gheorghe Funar a decis să candideze ca independent la Președinția României, deoarece Justiţia nu s-a pronunţat în legătură cu modificările la Statutul PRM şi noua conducere a partidului aleasă la Congresul Extraordinar de la Alba Iulia, din 27 iulie 2013.

Funar intră în competiția prezidențială la solicitarea filialelelor PRM - Aripa Funar - din  municipiul Cluj-Napoca și din  Bucureşti, se arată într-un comunicat de presă semnat de Ioan Bâldea, prim-vicepreşedinte al Partidului România Mare - Aripa Funar.

"Domnul Dr. Gheorghe Funar a acceptat această propunere şi s-a angajat să participe la competiţia electorală, dar nu în numele PRM, ci ca candidat independent susţinut de mai multe partide politice şi organizaţii neguvernamentale. S-a ajuns la această situaţie deoarece Justiţia încă nu s-a pronunţat în legătură cu modificările la Statutul PRM şi noua conducere a partidului aleasă la Congresul Extraordinar de la Alba Iulia, din 27 iulie 2013. Dosarul respectiv se află în stare de judecată la Tribunalul Bucureşti", se arată în comunicat.

Sloganul electoral al candidatului independent Gheorghe Funar este "România unită cu români fericiți!".

Funar vrea scoaterera UDMR în afara legii și unirea cu Republica Moldova

Printre temele de campanie electorală ale lui Funar se numără:

►Valorificarea bogăţiilor  naturale din România în interes naţional, numai prin contracte de împărţire a producţiei, din care cel puţin 80% să rămână poporului român.

►Interzicerea vânzării pământului strămoşesc la state străine, la persoane juridice şi persoane fizice străine, până când în toate ţările din Uniunea Europeană se legiferează vânzarea terenurilor agricol.

►Reducerea cotei unice de impozitare la 10% şi a T.V.A la 15%, iar la alimentele de bază la 3%.

►Scoaterea în afara legii a U.D.M.R. şi interzicerea partidelor politice constituite pe criterii etnice.

►Unirea României cu Republica Moldova, după modelul german, până la 1 Decembrie 2018, pe baza voinţei exprimate de către Poporul Român.

Comunicat privind candidatura lui Funar la prezidențiale

200.000 de semnături pentru candidatură

În vederea înscrierii la alegerile prezidenţale din noiembrie, PRM - aripa Funar a început campania de strângere a cel puţin 200.000 de semnături care se va desfăşura în cursul lunii august şi în prima jumătate a lunii septembrie.

Gheorghe Funar, fosr primar al municipiului Cluj-Napoca timp de trei mandate, a mai candidat la Preşedinţia României în anul 1992 din partea PUNR şi s-a clasat pe locul trei după primul tur de scrutin, cu 10,9%.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
3 August 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza