Germania şi România somate de Comisia Europeană

Comisia Europeană solicită Germaniei şi României să transpună în legislaţie Directiva privind siguranţa activităţilor offshore, la instalaţiile de extracţie de petrol sau gaze naturale.

Adăugat: 28 Aprilie 2016
Ultima actualizare:28 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Obiectivul acestei directive constă în reducerea apariţiei accidentelor majore, legate de operaţiunile petroliere şi de extragere a gazelor prin instalaţii offshore.

Totodată, Comisia Europeană trimite în instanţă Germania şi Marea Britanie, pentru tratament discriminatoriu privind taxarea rutieră.

Directiva solicită statelor membre să pună în aplicare norme de prevenire a accidentelor, precum şi pentru a reacţiona prompt, în cazul unor dezastre naturale cauzate de acestea.

De exemplu, înainte de începerea explorării sau a producţiei de extracţie a petrolului sau a gazelor în largul mărilor, companiile trebuie să pregătească un raport privind riscurile majore legate de instalaţiile lor offshore.

Directiva prevede şi că la acordarea autorizaţiilor, statele membre trebuie să se asigure că acele companii sunt bine finanţate şi că dispun de expertiza tehnică necesară.

În România, aceste companii acţionează în largul Mării Negre.

În plus, trebuie puse la dispoziţia cetăţenilor informaţii legate de modul în care companiile şi statele membre menţin instalaţiile în condiţii de siguranţă, iar aceste companii ar trebui să fie pe deplin răspunzătoare de daunele cauzate speciilor marine protejate şi habitatelor naturale.

Tot astăzi, Comisia a iniţiat o acţiune în justiţie, împotriva sistemelor discriminatorii de taxare rutieră, din Germania şi Marea Britanie, deoarece nu respectă normele pieţei unice.



Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
28 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza