Germania, Franţa şi Italia, discuţii despre viitorul UE, după BREXIT

Liderii principalelor trei economii ale Zonei Euro, Germania, Franţa şi Italia, au discutat, în cursul nopţii, despre impactul deciziei Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană.

Adăugat: 23 August 2016
Ultima actualizare:23 August 2016

Politica Romaneasca
Foto: Foto EPA
trimite pe mail

Angela Merkel, François Hollande şi Matteo Renzi s-au întâlnit pe portavionul italian Garibaldi.

"Respectăm decizia Marii Britanii, dar vrem să fie clar că celelalte 27 de state membre mizează pe o Europă sigură şi prosperă", a declarat Angela Merkel, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc înainte de mini-summit.

Premierul italian, Matteo Renzi, a oferit detalii despre agenda convorbirilor. 

"Dorim să scriem o pagină nouă, a viitorului, de aceea vom discuta despre securitatea internă, cea externă, lupta pentru o apărare comună, pentru o colaborare a serviciilor de intelligence. Vom vorbi şi despre chestiuni economice. Este nevoie de măsuri puternice pentru relansarea creşterii economice, de investiţii de calitate, însoţite de reforme structurale. Să se investească în noi resurse regenerabile de energie, să acordăm o atenţie deosebită tinerilor", a spus Matteo Renz. 

Întâlnirea celor trei lideri a avut loc cu 3 săptămâni înainte de summitul european de la Bratislava, care este considerat crucial pentru viitorul Uniunii.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
23 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza