Germania doreşte ca Serbia să intre în UE, dar pune condiţii

Germania doreşte ca Serbia să intre în UE, dar pentru dobândirea statutului de candidat la aderarea la UE este necesar să se realizeze progrese în dialogul cu Pristina, a declarat, la Belgrad, cancelarul german Angela Merkel.

Adăugat: 23 August 2011
Ultima actualizare:24 August 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Pentru a progresa în integrarea europeană Serbia are nevoie de două lucruri - reforme şi relaţiile cu ţările vecine, a adăugat Angela Merkel, marţi, la conferinţa de presă comună organizată după discuţiile purtate cu preşedintele sârb, Boris Tadic.


"Am arătat că Germania a recunoscut Kosovo, iar Serbia nu a făcut asta. Este o situaţie care necesită progrese în direcţia - rezultate în dialogul direct, activitatea EULEX şi eliminarea structurilor paralele", a explicat cancelarul german.


La rândul său, Tadic a declarat că Serbia nu vrea ca prin aderarea la UE să aducă în această uniune un nou conflict, ci vrea să rezolve toate conflictele din regiune.


"Serbia are propriile ei principii în soluţionarea conflictelor şi noi dorim ca împreună cu prietenul german să găsim un mod foarte practic prin care să păstrăm demnitatea tuturor popoarelor din regiune", a spus Tadic şi a adăugat că Serbia doreşte să rezolve acest conflict prin intermediul dialogului şi că acesta este prioritatea principală a Serbiei.


"Suntem profund convinşi că ne-am îndeplinit sau vom îndeplini în următoarele săptămâni toate criteriile pentru acordarea statutului de candidat.


Noi credem că statutul de candidat nu este  suficient, dacă luăm în considerare aspiraţiile noastre. Vrem data pentru începerea negocierilor, pentru că atunci va fi făcut un pas important şi nu va fi posibilă revizuirea procesului politic european în Serbia ", a conchis Tadic.
 Autor:
Rador
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
23 August 2011
Ultima actualizare:
24 August 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza